A nagy mustár teszt

2017.feb.08.

A nyári grillszezon után a téli időszakban fogy a legtöbb mustár. Nem lehet elképzelni mustár nélkül a sült kolbászt, virslit és sült húsokhoz a pácot. Emellett hajápolásra is javasolják, de kenje a hajára aki akarja, mert mi most azt a mustárt keressük, amibe a házi sült kolbászunkat tunkolhatjuk. 9 teljesen különböző mustár, melyik lesz a nyerő? Nálatok?

  must10.png

Így végezte a győztes, a cikk végén egy kis videóval is kedveskedünk nektek. 

must11.png

 

9. helyezett: Ábel Székely mustár

Májkrémes kinézet, kömény íz orgia. Így jellemezhető ez a mustár, ami nálunk azért lett utolsó, mert egyszerűen semmi mustáros nincs benne. A kömény annyira elviszi az ízét, hogy inkább valami köménykrémként kellene árusítani. Ínyenceknek ajánljuk, egyedi karaktere miatt.

must7.png

8. helyezett: Ghaurved Mézes fokhagymás grillmustár

Karácsonyi hangulatot áraszt a szegfűbors túladagolása miatt, illata és íze is. Mustáríz itt sincs, és a fokhagyma se érezhető. 

must1.png

 

7. helyezett: LIDL Mikado

Illattalan, kemény állagú mustár. Nincs benne semmi csípős így egyik kóstolónk gyerekeknek ajánlotta.

must6.png

 

6. helyezett: Lakeshore Erős ír mustár

Nem cáfol rá a nevére, ereje be is tolul az orrunkba szagláskor és fogyasztáskor is. Sós íze mellé nem párosul semmi fűszeres vagy mustáros íz. Viszont ahogy a régi reklámban hallottuk: "az orrodat is tisztíccsa".

must3.png

 

5. helyezett: Develey fűszeres mustár

Megosztotta a pontozókat. Egyeseknek bejött ez a gyógynövényes íz, mások túl különlegesnek találták. Akiknek bejött azok virslivel tudták elképzelni, akiknek nem azok inkább semmihez nem ajánlják a fogyasztását. Jagermeisteres mustár? 

 

must2.png

4. helyezett: Univer mustár

Egyik kedvenc volt, lágy állagával, enyhén csípős ízével. Nincs túlfűszerezve, ez tényleg mustár. 

must5.png

 

3. helyezett: Maille Dijoni mustár

A dijoni mustárok talán egy külön tesztet is megérdemelnek, de mi csak egyet választottunk, kíváncsiak lévén, hogy szerepel a többi mustár között. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a csípős ízt, de szeretnének mustár is érezni ezen felül. 

must4.png

2. helyezett: Tesco Value mustár

Talán az ilyen termékek miatt érdemes csinálnunk a tesztet. Soha, de soha nem vettük volna meg, mert gagyinak gondoltuk az ára és a tejfölös doboz csomagolása miatt. Aztán úgy voltunk, hogy 150 Ft nem a világ vége. Meglepődtünk, mert normál mustár íze van, kissé csípős, teljesen fogyasztható kategória. Leginkább virsli mellé tudjuk elképzelni. Nem értjük: ennyiből, hogy lehet mustárt csinálni?

must9.png

 

1. helyezett: Globus mustár

Krémes állagú, illatú mustár. Nem túl csípős, de a fűszerezése méltóvá teszi, hogy házi kolbászunkat ezzel fogyasszuk. Csillag alakú kinyomóra is csak a Globus gondolt, pedig így gusztábban lehet tálalni. Egyetlen dolog, ami miatt szomorkodtunk, hogy a vonalkódon vettük észre, hogy már ez se magyar....

must8.png

A győztes jutalma: 

Zene: Strauss :)

 

Íme a sorrend és a pontozás. Árban hatalmas különbségek vannak!

mustar_exc_1.PNG

Legfrissebb tesztjeinket küldjük megjelenés után: KATT IDE!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maradokapenzemnel.blog.hu/api/trackback/id/tr612237046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolsi Buster 2017.02.08. 17:34:48

a magyaroknak fingjuk nincs a mustárról, azért esznek dijonit meg ilyen szarokat

- viszont a cseh és szlovák nagyon olcsó kremzská horcica a legjobb csípős mustár a világon, de nem tudom mo-n van-e bárhol a bótba

Szenthomárság 2017.02.08. 17:48:04

@Bolsi Buster: mert a dijoniak is hülyék hozzá. hisz ez oly' nyilvánvaló! :D

szamaritánus 2017.02.08. 17:48:15

Lol igazi profikra vall a tescot meg az ir burzsujsagot osszevetni

sukare 2017.02.08. 18:01:52

Mi ez a sz@r? Ettetek már rendes mustárt??? Glóbusz? Amit belemártasz az is ehetetlenné válik! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... van baj bőven. Netán Bautz'ner-t ettetek-e?

Wooden Tiger 2017.02.08. 18:11:47

Mivel ez a teszt eléggé szubjektívre sikerült, gondoltam csinálok egy űrlapot, hogy mindenki szavazzon, hogy szerinte melyik a legjobb mustár.
Itt tudtok szavazni:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNKAMvRNp4u-CGXHBM0dJZF0b1WRPqlpP3TNSf0fSqrysCxQ/viewform

felső határ nincs 2017.02.08. 18:15:51

nem akarom tudni milyen lehetett a többi mustár ha a globus nyert

szlovákiában nagyon jóizüek az alapmustárok, szerintem, próbáljátok ki azt is

köszi a tesztet

paráznabillegető 2017.02.08. 18:39:25

sehol egy bajor mustár?
bah, mihaszna teszt.

maradokapénzemnél 2017.02.08. 18:47:47

@Bolsi Buster: kösz, de ilyet nem kaptunk, de ha arra járunk kipróbáljuk

maradokapénzemnél 2017.02.08. 18:49:55

@Wooden Tiger: jogos és kösz, beletesszük cikkbe is a linket

maradokapénzemnél 2017.02.08. 18:52:05

@sukare: és azt hol a lóf@szba lehet kapni?

maradokapénzemnél 2017.02.08. 18:52:45

@szamaritánus: te hogy csinálnád a tesztet? hogyan lenne profibb?

felső határ nincs 2017.02.08. 18:56:26

@maradokapénzemnél: teljesen mindegy a márka

a mindenhol kapható olcsó poharas mustárból 2 féle van szlovákiában és csehországban

1. sima sárga, ami kinézetre globus-univer színü, de szvsz ez is finom - ugyhivják a típust - nem a márkát - hogy horcica plnotucná

2. sötét magos csípős - ez a horcica kremzská, ez nekem jobban bejön mint a dijoni mert máshogy csíp mint a dijoni vagy a tormás mustárok

Macskond 2017.02.08. 18:59:54

Nem tudom mire ez a felindulás a globus ellen. Engem egyáltalán nem lepett meg.
Nekem is és akit a környékemen ismerek azoknak is a globus mustár "A" mustár.

Arra tippelnék hogy gyerekkori beidegződés révén, mert akkoriban kb ez volt.
Franciaországból hoztunk egyszer valami jó kis dijoni mustárt ami nagyon finom volt, de inkább grill húshoz. Virslihez nem akart passzolni.

Szlovák mustárt még nem ettem...
Az valóban elkeserítő ha sikerült már a Globust is külföldre vinni, mint a Győri kekszet. Arra is volt nagy pampogás 1-2 évig aztán azóta már a neve is eltünt, és Sk-ban gyártják. (ha jól tudom)

Kegyetlen 2017.02.08. 19:03:33

Az orosz mustarok is kivalok

ogli dzsí 2017.02.08. 19:10:09

@Macskond: Az valóban elkeserítő ha sikerült már a Globust is külföldre vinni, mint a Győri kekszet.

- nem kellett vón eladni a gonoszmultinak. szomorúnak nem szomorú hogy ezek a melóhelyek eltünnek mit gondolsz milyen egy kecsapgyár meg egy kekszgyár? gusztustalan

Parajpuding 2017.02.08. 19:22:51

Mézes-fokhagymást, dijonit, gyógynövényest, és simát összehasonlítani és ebből kihozni egy sorrendet annyira hiteles és mérvadó, mint mondjuk különböző motorral szerelt, más-más gyártmányú és típusú autóké, csak mert mindegyik személygépjármű. Komolytalan, nulla értékelhető információval.
De ha tetszett volna korábbi, releváns teszteket is olvasni előtte, ahol logikusan normál mustárokat hasonlítottak össze, akkor nem maradt volna ki pl a Mikado flakonos mustárja, ami fényévekkel jobb, mint az üveges.

kiko grande 2017.02.08. 19:35:06

Bajor mustár kimaradt. Kár.

Kurucz György 2017.02.08. 19:37:18

@Bolsi Buster:
Bolsi!
Nem Magyaroknak,hanem a cikk íróinak sincs fogalmuk a Horcicárol...
Jelzem,nekem most is van itthon tíz üveg belőle...
Pesti belterjes táposok ezek... :)

Bolsi Buster 2017.02.08. 19:41:19

@Kurucz György: szerintem nagyon jók a mustárjaik, de hát virslikultúra a cseh

- és tényleg nem azért mondom, sok minden jó ami magyar - prágában élve pl. nem lehetett normális sürüségü tejfölt vagy túrót találni - de az alap mustárok mint a globus vagy a univer szvsz közel vannak az ehetetlenséghez. jó virsliket szerencsére már itthon is lehet kapni.

emzéperiksz 2017.02.08. 19:51:34

Ez szerintme nem mustárteszt. Valami bődületesen gagyi cuccok vannak itt összeszedve mustár címen. A nyertes egy klasszikus kifőzdés középszar. Léteznek pedig jó mustárok, csak tudni kéne legalább annyit, hogy nem mindegyik ételhez való ugyanaz. Virslihez valóban jó lehet egy édeskésebb mézes, de egy füstölt szalonnához pl. egy angol mustár való, sült húsokhoz meg inkább a dijoni.

Ez így kb. olyan, mintha tartanának egy nagy gyümölcstesztet, és összevetnék a körtét az almával meg a barackkal meg a szilvával meg a banánnal.

maradokapénzemnél 2017.02.08. 19:52:38

@emzéperiksz: konkrétumokat írj, márkanevet és hogy hol lehet kapni.

zsoci 2017.02.08. 20:24:25

@Bolsi Buster: Igen az is jó, de amit ukrajnában vettem, sima csak mustár néven futó darab valami isteni volt.

zsoci 2017.02.08. 20:26:49

@Macskond: Azért van felháborodás, mert a Glóbusz mustár ócska. Gyenge az ize, inkább ecetes, semmilyen mustár jelleg nincs. Aki kostolt már normális mustárt, az nem mondhat olyat, hogy ez a hulladék finom.

alien 2017.02.08. 20:29:16

A glóbusz nem jo.

Misha 2017.02.08. 20:42:43

Nekem az orosz mustár a kedvencem, mert abban csak mustár van. Ahhoz képest a dijoni olyan mint a víz. Borsószemnyitõl is levegõ után kapkodok.

sanyikám 2017.02.08. 21:37:02

Kár ezen vitázni, hogy kinek melyik a legjobb mustár, mert nyilván ez is ízlés vagy megszokás kérdése. Kóstoltam már sok fajta mustárt, igazit is meg gagyit is és nem vitatom, hogy vannak fullosabb meg mustárosabb mustárok is, de mégis a globushoz húz a szívem nyilván, mert mindig ezt ettük és erre az ízre lettünk beállítva mint mustár. Ha ettől panelproli vagyok akkor legyek, de én ezt az ízt szeretem, még ha sokak szerint a globus egy ecetes mustár nélküli szar. Sőőt holnap is lecsókolbászt fogok enni globus mustárral.
Üdv, egy panelproli. :D

alex4 2017.02.08. 22:37:59

Nem esett szó a kiskunfélegyházi mustárról...

morze 2017.02.09. 09:04:38

@alex4: nekem pont az a kedvencem!

khell 2017.02.09. 10:22:52

@Macskond: "Nekem is és akit a környékemen ismerek azoknak is a globus mustár "A" mustár."

Egyetértek. Az itthoni választékból messze-messze a legjobb a globus.

khell 2017.02.09. 10:25:38

@emzéperiksz: "A nyertes egy klasszikus kifőzdés középszar."

Bár úgy lenne, hogy a kifőzdékben globus mustárt adnának... Az nekik drága.

báró Csekonics 2017.02.09. 10:29:35

Ha Globusról csak a vonalkód miatt vettétek észre hogy nem magyar (helló, Unilever!) akkor az eléggé ciki...
Nem összetévesztendő az Univer-rel, amiben legalább nincs felesleges szemét (víz, ecet, mustármag, fűszerek ha jól emlékszem).

akkor 2017.02.09. 10:33:51

A Globus nálunk az utolsó, mikor semmi jót nem látunk a polcon, akkor fanyalogva megvesszük. Ha Németországban járok, mindig hozok néhány tubus Löwensenf-et. De Bécsben is lehet minden boltban kapni egy jellegzetes kinézetű típust, aminek most nem ugrik be a neve, de isteni íze van, és kellően csípős is. Ellentétben a Globusszal, ami inkább egy mustárpótló.

Az orosz mustárok meg egyébként azért olyan jellegzetes ízűek, mert van bennük fahéj. És azok is csípnek.

akkor 2017.02.09. 10:35:36

A kiskunfélegyházi mustár valóban nagyon jó, de a budapesti boltokból valahogy eltűnt néhány éve. Hol lehet kapni?

csentecsa 2017.02.09. 10:44:50

Érdekes, egy másik teszten meg a mikádó tök jól szerepelt..Viszont ott is a glóbusz nyert..

Macskond 2017.02.09. 10:58:13

@zsoci: Nem gondolom hogy a saját véleményedet egységesen ki lehetne / illene terjeszteni mindenkire. Jogod van hozzá hogy neked más legyen az ideális, és ha nem haragszol akkor nekünk többieknek is ahhoz hogy nekünk ez a talán megszokott íz legyen az ideális. Sőt mivel a világ (a te vélekedéseddel nem fekete-fehér) én még ezt azzal is bővíteném, hogy milyen ételhez ideális. Ahogy írtam volt, grill húshoz már lehet inkább Dijoni fajtát választanék.
Más izlésének fikázása helyett próbáld felfedezni a világ sokszinűségét/sok ízűségét...

Macskond 2017.02.09. 11:02:41

@ogli dzsí: Hát a kérdésedre létezik válasz és nem olyan amire gondolsz.
Az M5 induláskor gyakorlatilag véletlenül tünt fel hogy ők is csinálnak "Hogyan készül..." cimű sorozatot, és véletlenül pont az Univer mustár üzemét mutogatták.

Patent tiszta üzemben alig pár ember közreműködésével, ide oda futó csövekben és tartályokban készült az itt "eszam mentes " mustárként bemutatott darab.
Ha nem steril körülmények között készülne , nem is lehetne megcsinálni e-szam mentesre.

Próbáld megnézni, hátha ismétlik.

Mester.Tamás 2017.02.09. 11:47:33

Nem értem a posztoló elleni felzúdulást, bement a legközelebbi Tescoba és bevásárolt az ott elérhető mustárokból.
Mehetett volna a Culinaris-ba spéci cuccokért, de az átlagember nem fog órákat tölteni egy darab kisüveges mustár beszerzésével törődni, különösen, ha virsli mellé meg esetleg vadasban fogyasztja.

maradokapénzemnél 2017.02.09. 11:53:49

@Mester.Tamás: Köszönjük, szebben mi sem mondhattuk volna. 3 üzletből válogattunk most.

maradokapénzemnél 2017.02.09. 11:57:07

@Macskond: köszönjük. Ilyenekkel (zsoci) kár foglalkozni. Látod rákérdezünk, hogy mi a véleménye, de válasz nincs. Bejön a blogra, ideböfög valamit, aztán megy. Nem jó, ennyit tud, de kifejteni a véleményét már nem megy...

akkor 2017.02.09. 13:28:28

@akkor: Megtaláltam, mit szoktam venni Ausztriában: Ramsa Englischer Spezial Senf. Ez is egy tuti mustár.

könyvbolond_konyhatündér 2017.02.09. 14:45:16

Mindig keresem a jó mustárt, azt hittem a cikk elolvasásával okosabb leszek. Az biztos, hogy az Ábel és za üveges Mikádo vacak, egyszer vettem őket, többet soha. Én személy szerint sose vennék meg műanyagba csomagolt mustárt, majonézt, képes vagyok elzarándokolni a város másik végébe üvegesért.
Glo bus, univer ritkán kerül emiatt nálunk asztalra, mindig tubusos vagy műanyagos. Hiányolom a Kühne mustárokat, nekem bejönnek, és jónak találom még a pennyben kapható chez pierre kisüvegest is. De néhány használható tippet szívesen vettem volna.

maradokapénzemnél 2017.02.09. 14:51:30

@könyvbolond_konyhatündér: ajánljuk a kommenteket, ha cikk nem rejtegetett semmit Önnek

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.02.09. 15:24:36

100 magyarból 98-nak a mustár = globus, kár ezen pampogni. Az a maradék 2% meg egye azt ami neki izlik.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.09. 15:25:08

Meglepett volna ha nem a glóbusz nyer.

GyMasa 2017.02.09. 15:50:56

Nekem szemely szerint az Univer a kedvencem, es a Globus csak a 2. helyen all.
Egy ideig eltem Londonban, na ott nem lehetett sem normalis mustart, sem normalis majonezt kapni.
Az osszes bolban csak ilyen keseru-extra savanyu Dijoni-jellegu rettenetek voltak.
A Majonezek kozul meg egyedul valami Thomy markaju volt eheto, az osszes tobbinek halize volt alapbol.
Most Bajororszagban elunk, de itt sem kenyeztetnek el a mustarok teren. A fentebb emlitett Löwensenf mild az, ami nagyjabol eheto.
Persze, nyilvanvaloan en vagyok a gyoker-bunko, aki nem tudja ertekelni a dijoni mustarok csodalatos izvilagat, de mar csak ez van.

maradokapénzemnél 2017.02.09. 15:55:32

@GyMasa: a dijoniban mi is csak azt szeretjük, aminek van még íze, mielőtt szétvágná az ízlelőbimbókat.

Mit teszteltetnél velünk szívesen legközelebb. Van esetleg olyan termék, amiből kíváncsi lennél alternatívákra? Elsősorban élelmiszerben gondolkozunk...

maradokapénzemnél 2017.02.09. 15:56:06

@eßemfaßom meg áll: Mit teszteltetnél velünk szívesen legközelebb. Van esetleg olyan termék, amiből kíváncsi lennél alternatívákra? Elsősorban élelmiszerben gondolkozunk...

maradokapénzemnél 2017.02.09. 15:56:34

@Mr Eggs: Mit teszteltetnél velünk szívesen legközelebb. Van esetleg olyan termék, amiből kíváncsi lennél alternatívákra? Elsősorban élelmiszerben gondolkozunk...

maradokapénzemnél 2017.02.09. 15:58:07

@akkor: @Mester.Tamás: @Macskond: @csentecsa: @felső határ nincs: Mit teszteltetnél velünk szívesen legközelebb. Van esetleg olyan termék, amiből kíváncsi lennél alternatívákra? Elsősorban élelmiszerben gondolkozunk...

Larry Silverstein 2017.02.09. 16:00:27

@maradokapénzemnél: Én túrót teszteltetnék vletek, vagy lángost...hehe

nem járnáok rosszul

maradokapénzemnél 2017.02.09. 16:03:04

@Larry Silverstein: a túró érdekes ötlet. Lángosra meg végig kellene járni az összes lángosost az országban. Műsort is csinálhatnánk belőle: a nagy lángos körút vagy hasonló :)

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.09. 16:18:32

@maradokapénzemnél: Mit szólnátok a kistermelői chili szószokhoz? Kettő az egyben nektek olvasók nekik reklám.

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.02.09. 16:21:18

+1 a Globus virslitunkoláshoz, illetve dijoni van itthon leginkább 'fűszercélra', tehát ahogy korábban már írták: húsokat kenegetni vele finoman.

Amúgy meg az e-szám mentes univer nettó parasztvakítás, pl az ecetsav miatt (E-260). Mezei marketingfogás, amit az élelmiszertörvény kiskapui engednek, hogy elhitessék a jónéppel, hogy most de betyár egészséges cuccot vesznek.

maradokapénzemnél 2017.02.09. 16:22:52

@Mr Eggs: jó, nagyon jó. Ehhez 2 dolog kellene

1. szakmai támogatás kóstoláskor
2. olyan kistermelők, akiknek a termékét országosan lehet rendelni

van valami kistermelői chili találkozó?

maradokapénzemnél 2017.02.09. 16:24:20

@Szántó Gábor: hasznos, kösz. Van esetleg olyan termék, amiből kíváncsi lennél alternatívákra? Elsősorban élelmiszerben gondolkozunk...

vörösbor(de)minőségi 2017.02.09. 16:28:48

@maradokapénzemnél: túró jó ötlet lenne-mondjuk ráadásul úgy,hogy lennének a gumitúrók(a legtöbb sajnos az) de mindenképpen érdekes eredmény lenne.ilyenkor csak "bótit" teszteltek ugye? vásárcsarnokban ilyen helyeken kaphatót nem?
gumitúrók-ehető túrók-finom túrók.

hajrá :)
a lángosos az maradjon tavaszra-kirándulással egybekötve.

maradokapénzemnél 2017.02.09. 16:33:13

@vörösbor(de)minőségi: a házi túró vagy más házi vagy őstermelői termék tesztje sem áll tőlünk távol. Valahogy úgy képzelhető el (most csak agyalok), hogy elmenni vagy 5-10 város termelői piacára vagy adott termék híres termelői körzetébe és ott megkóstolni a túrókat, mondjuk. Csinálni ebből egy "országos" összesítést és ezt összevetni néhány áruházi termékkel. Tegyük fel az őstermelői verné a mezőnyt, akkor kiírhatnánk, hogy ez a legjobb áruházi túró, de bármely őstermelői veri ezt. Szóval irány a kispiac. Vagy valami ilyesmi. Köszi az ötletet..

Szántó Gábor · http://choirs.oftheworld.club 2017.02.09. 16:33:32

@maradokapénzemnél: Ezek után mi jöhet más, mint a ketchup, majonéz? :D

koala kóla 2017.02.09. 17:01:51

Magyarország száraztúró nagyhatalom, én nehezen nélkülöztem amikor külföldön éltem...

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.09. 20:12:13

@maradokapénzemnél: Itt biztos adnak felvilágosítást.
chilikertesz.hu
Illetve itt
www.gabkochili.hu/

GyMasa 2017.02.10. 08:22:26

@maradokapénzemnél:
"Mit teszteltetnél velünk szívesen legközelebb. Van esetleg olyan termék, amiből kíváncsi lennél alternatívákra? Elsősorban élelmiszerben gondolkozunk..."
Homar- es garnela teszt? ;-)

akkor 2017.02.10. 09:44:11

@maradokapénzemnél: Ez a Ramsa mustár az erősebb fajtákból való, szóval gyerekeknek nem ajánlott.

maradokapénzemnél 2017.02.10. 10:13:49

@akkor: kösz az infót! mi se szeretjük a bébipapi mustárokat :)

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.02.10. 12:28:21

Én arra lennék kíváncsi, hogy melyik cég surströmmingje a legfinomabb, tesztelnétek minél többet?

akkor 2017.02.10. 13:18:39

@maradokapénzemnél: Most látom, hogy van egy hely, ahol Pesten is lehet kapni: w3.azsiabolt.hu/termekek/must/angol-mustar-ramsa-9236/9236

Nem akarom hype-olni, de egy kóstolást mindenképp megér.

maradokapénzemnél 2017.02.10. 14:23:33

@akkor: köszi, ha arra járunk veszünk egyet, annyira hype-oltad :)

maradokapénzemnél 2017.02.10. 15:10:28

@eßemfaßom meg áll: ez jó.. szóval te ettél már ilyen erjesztett hal cuccot?

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.02.10. 15:34:41

@maradokapénzemnél: a legjobbal szeretném kezdeni, azé vannak a tesztelők, hogy ebben segítsenek :)

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.02.12. 13:15:23

Akinek a Globus a Virslizős Mustár az tehet egy próbál az aldis Lomee mustárral, épp ezt tömöm a képembe és finom.

motoroskonyhaja 2017.03.12. 15:01:50

Egy darabig olvastam a kommenteket, aztán letettem róla. Ez a mustárteszt valóban nem valami acélos. A globus -ahogy valaki írta is- a gyerekkori emlékek hatására lehetett győztes, pedig -szerintem- a nagyon alsó átlagot képviseli (mint egy pick szalámi pl. amit pedig világhírűnek gondol egy átlag magyar, mert anno ezt sulykolták belé). Az ízesített mustárokat badarság összehasonlítani a normálokkal, ezt is írták.
Csak a Tescoban, Lidl-ben és általános helyeken kapható mustárokat teszteltétek, de ott is csak nagyon keveset. Hol van a Lidl többi sajátmárkás mustárja, ahogy az Aldié, Pennyé, Sparé? Tescoban kapható a Kühne, a Shedro (ami alapnak nagyon jó, csak nem a tormásat kell választani), Heinz (a spicy pl. a fogyasztható kategória nekem, ha épp nincs semmi normális mustár közelemben, persze ez nem igaz, jelenleg is 7 féle normális figyel a polcomon). Az ír mustárok irgalmatlan sósak, nem is érdemes foglalkozni velük (ja, az áruk pedig az egekben....)
Normális mustár? Ahogy többen is írták: ukrán, orosz, kozák, innen indulnak A mustárok (alap mustárról beszélek). A szlovák és ccseh mustárok sem rossszak, de ott már figyelni kell, hogy mihez szeretnéd enni. Az én kedvencem amúgy a Kozacka (itthon az Arbatban kapható), nnna, az mustár, és -ahogy írtátok is- "az orrodat is tisztíccsa".
De vegyetek bármilyen orosz, ukrán, kozák mustárt, az mindegyik -minimum- fényévekkel veri a tesztben szereplőket. Most jut eszembe: valaki írta a kommentek között, hogy a magyarok nem is ismerik mi is a mustár. Nos, ezzel én teljes mértékben egyetértek. Pont ezért jó a magyaroknak egy globus és az Univer. Még a bugaci és a kiskunfélegyházi is sokkal jobb, mint a globus és az Univer.
Elsőre így talán elég is :)

motoroskonyhaja 2017.03.12. 15:10:00

Még egy gondolat: a végén az a sültkolbászra hajazó valami..... hát az a sültkolbásztól nagyon messze van ;)

maradokapénzemnél 2017.03.12. 15:17:04

@motoroskonyhaja: az egy tökéletes sült kolbász, a mi ízlésük szerint készült! mutass jobbat ha tudsz, tőled többet várunk egy ilyen szimpla trollkodásnál..

Ez a magyarok hülyék a mustár hoz duma is elég gyenge, nem mindenki világutazó mint te, hogy legyen 10 országra való összehasonlítási alapja minden osszetevőre

motoroskonyhaja 2017.03.12. 15:50:31

@maradokapénzemnél: Trollkodás????? Hááááát....Ti tudjátok, én nem annak szántam. A tökéletes sültkolbásztól az -szerintem- nagyon messze van, ami a fényképen/videón van :) Az inkább egy átlagos csemegekolbász megsütve. Itt vidéken most vasárnap délután sajna nem tudok jobbat mutatni, mert itthon nem tartok ilyet :) De ha legközelebb eszek -mondjuk a pápai piacon, vagy Szekszárdon- akkor le fogom fényképezni Nektek mi is -szerintem- az igazi sültkolbász :)
Lehet, hogy gyenge az a duma, hogy a magyarok hülyék a mustárhoz, viszont tartom a véleményem, hogy igaz. És ehhez nem kell világutazónak lenni, minden elérhető vagy itthon, vagy a neten keresztül, csupán kicsit túl kellene nőniük a Facebook, Messenger, Like aranyháromszögön a kedves felhasználóknak :)

maradokapénzemnél 2017.03.12. 16:04:37

@motoroskonyhaja: kösz de a vásárolt kolbász nálunk nem pálya. A videón szereplőt mi daráltuk, fuszereztük, töltöttük :) nálunk ez családi tradíció

motoroskonyhaja 2017.03.12. 16:19:03

@maradokapénzemnél: Értem én, de attól ez még messze van -az általam szeretett- sültkolbásztól ;) Persze ízlések és pofonok, de az állaga, a képen lévő összetétele, színe stb. engem egy átlag csemegekolbászra emlékeztet, ami meg lett sültre. Persze ez is sültkolbász, de nagyon nem az én ízlésemnek megfelelő. Félreértés ne essék, én a 7. emeleti panelban is szoktam tölteni sütni való kolbászt magunknak, de annak sem az állaga, sem a színe nem ilyen, ezért is írtam, amit.

kolbászjózsi 2017.03.12. 18:52:20

@motoroskonyhaja: se a kolbásznak, se a kommenteknek nem tesz jót a sületlenség :) erre van valami szabály, hogy kell kinéznie egy jó házikolbásznak? ahány ház annyi szokás, ízlés! te így küllem alapján meg tudod ítélni, hogy jó e vagy sem? ha igen akkor a Bocuse D'or zsűriben lenne a helyed ;) izgatottan várom a képedet a piacos kolbiról...hol lehet majd megnézni?

motoroskonyhaja 2017.03.12. 20:21:46

@kolbászjózsi: Írtam, hogy ízlések és pofonok, de gondolom kissé elkerülte a figyelmedet a sok parádés poénod között.... Nekem is van pl. olyan régi családi receptem (töltött káposzta), amit gyerekkorom óta imádok, családi tradíció, mégis aki eddig látta azt mondta: ez minden, csak nem normális töltött káposzta. Pedig még csak nem is kóstolták...
Nem kell agysebésznek lenni ahhoz (pláne nem elit zsűritagnak), hogy látni lehessen a különbséget az általam szeretett és ez a kolbász között. Nekem a hús túl finomra van darálva (mondhatni homogén - ha nem érted a szót nyugodtan írj), nem látszik a paprika valódi színe (vagy kevés, vagy -számomra- nem megfelelő minőségű), túl nagy zsiradékdarabok vannak benne, egyéb fűszerek és ízesítők nem kivehetők, pedig a kép elég közeli.
És hogy hol lehet megnézni a piacos kolbiról a képeket? Ha megtanulod kezelni a vadiúj blog.hu-s nickedet, akkor majd észreveszed. Tudom, ez így -az első, ezzel a nickkel történő- hozzászólásnál még meredek lehet, de hajrá, a tudás hatalom :)

kolbászjózsi 2017.03.13. 09:05:40

@motoroskonyhaja: látod pont saját magadnak mondasz ellent ;) ha ízlések és pofonok vannak, akkor nem írok olyat, hogy a tökéletes sültkolbásztól nagyon messze van (kép alapján). Biztos finom, a család ízlésének megfelelő a töltött káposztátok, ezért suttyóság más házi kolbászát lehordani :) de te tudod...a homogén az biztos a nemi identiásoddal lehet összefüggésbe, úgyhogy ezt inkább nem kérdezném meg mit jelent ;) köszi a tippet, valóban ezek voltak az első hozzászólásaim, én csak olvasni szoktam az indexes blogokat...továbbra se tudom, hol lehet megnézni az igazi piacos kolbi képét :( pedig érdekelne ám...a jó töltött áru az igazi hungarikum, nem a csíki sör ;) Szekszárd még közel is van...lehet csak ezért leugranék ;)

motoroskonyhaja 2017.03.13. 18:48:23

@kolbászjózsi: "A tökéletes sültkolbásztól az -szerintem- nagyon messze van, ami a fényképen/videón van :)" Ez egy idézet, a teljes mondat (nem pedig az általad kiragadott részlet) és ebben benne van a szubjektivitás.
Ennyi, nem több. Majd belejössz egyszer...