Mi a rafináltság a kuponos oldalak ajánlataiban?

2017.feb.01.

A bónusz és kuponoldalak mára milliárdos árbevételeket érnek el Magyarországon. Az alapkoncepció, hogy az itt hirdető cégek nehezen eladható vagy új és akcióval bevezetendő vagy más marketing stratégiával vezérelt termékekre vagy szolgáltatásokra adnak kedvezményeket. Ezek az ajánlatok darabszámra és/vagy időre korlátozva vannak.  Lássunk 5 esetet, ami elbizonytalanítja a kuponos oldalak amúgy hasznos és logikus működését!

11.jpg

A következő példák egyetlen dologra fognak rámutatni: tájékozódj több helyen, mielőtt vásárolsz! Persze mindenki tudja, hogy a termék árán kívül még számolni kell a szállítási költséggel és az esetleges fizetési mód felárral (utánvét). A képek ugyanabban az időben készültek, ahol nem jelöltem, ott nincs különbség a szállítási költségben.

Merüljünk el a hihetetlen kedvezmények világában!

flash_sale_sites.jpg

1. Porszívó:

Bal oldalt egy kuponos oldal ajánlata, ami még nem tartalmazza a szállítási költséget. A jobb oldali webshopban ugyanakkor-ugyanaz a termék 5.000 Ft-tal olcsóbb és ingyenes kiszállítás jár hozzá.

 

bonusz2.png

 

2. Ceruzaelem akció

Most 2 kuponos oldal ajánlatát hasonlítjuk össze. Jó példa arra, hogy milyen szép kedvezményt lehet kimutatni egyszerűen azzal, hogy az egyik cégnél a listaár magasabb, jelen esetben 16.600 Ft, míg a másik helyen 11.750 Ft. Már itt van 4.850 Ft különbség. Azután mindkét cég ad egy hihetetlen 85%-87%-os kedvezményt. Így az egyik kuponos oldal ajánlata 1.000 Ft-tal olcsóbb.

bonusz1.png

 

3. Csettintős LCD óra

Itt ugyanannyi a listaár, de 500 Ft-tal jobb az egyik kuponos oldal ajánlata.

bonusz3.png

 

4. Elemes asztali ledlámpa

Újabb példa a magas listaár trükkre. A bal oldali cég több mint 3x drágábban adná kedvezmény nélkül a lámpát, mint a jobb oldali webshop.

bonusz4.png

 

5. Android okosóra

A kuponos oldalon lévő termék 78% kedvezménnyel, tehát a listaárhoz képest negyedáron a miénk lehet. Webshopban ennél 1.500 Ft-tal olcsóbban a miénk lehet, igaz ott csak 15.990 Ft-ról kellett akciózni ugyanazt....

 

bonusz5.png

 

Összegezve:

- a hihetetlen magas %-os kedvezmények nem jelentenek semmit, ahogy a fenti példák is mutatják: ez lehet egyszerű árazós trükk, csak az eladási árat érdemes nézni.

- a legjobbnak tűnő ajánlatnál is lehet jobb egy másik oldalon, 1 perc sincs ráguglizni.

- a kuponos oldalak tényleg kínálhatják legolcsóbban az adott terméket, de azonos áron úgy 30-40% az esélye, hogy máshol is megkapjuk

- teljes bekerülési érték összehasonlításhoz számoljuk bele a kiszállítást és a fizetés díját is. 

Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz az OkosVásárló csoportunkhoz hasznos tippekért és egyszerű trükkökért! KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása