Hogyan ne vegyünk rossz karácsonyi ajándékokat?

2016.dec.12.

Alig 2 hét és itt a Karácsony, beindultak a marketing gépezetek, amik arra sarkalnak minket, hogy minél több vagy drágább ajándékot vegyünk. Sajnos belefuthatunk olyan hibákba, ami miatt vagy nem lesznek Kellemesek az Ünnepek vagy értelmetlen ajándékokkal csalunk műmosolyt szeretteink arcára. Összeszedtünk 3+1 pontot, amivel elkerülhetjük a csalódást vásárlás vagy ajándékozás után.

i_love_that_hat_i_know_by_miasteingraeber-d9le78l.jpg

1. Most drágább ajándékot kell vennem XY-nak

orig.jpg

Tavaly az egyik rokontól magasabb értékben kaptunk ajándékot, mint amennyiért mi vettünk nekik és ezt most kompenzálni akarjuk egy nagy összegű ajándékkal.  FELESLEGES! A legtöbb ember  a saját pénztárcájához igyekszik igazítani az ajándékvásárlást, visszataszító is lehet a drága ajándék. Ahol szeretet kifejezéséhez pénz szükséges, akkor ott nagy a szegénység. Egyesek persze a karácsonyi vásárláskor el adósítják magukat, de ez ne legyen már követendő példa. 

2. Áruhitel a Jézuskától

piles_of_presents1_490.jpg

Ha már szóba jött a hitelre vásárlás a karácsonyi időszakban, el kell mondjuk, hogy ennél rosszabb dolgot pénzügyi szempontból nem tudunk elképzelni. Karácsony ünnepén, hogy szeretetünket kifejezzük, képesek vagyunk eladósodni? Tényleg erről kell szólnia a Karácsonynak? 

 

 

3. Későn kapcsolunk!

Emlékeztek a Hull a pelyhes című filmre Schwarzeneggerrel? 

letoltes_1.jpg

Karácsony előtti napokban tervezünk ajándékot venni? Felejtsd el, ha nem akarsz:

  • órákat állni a kasszánál sorban
  • kellemetlen helyzetbe kerülni azzal, hogy elfogyott a kiszemelt ajándék mindenhol
  • felárasan vásárolni: ilyenkor a boltok tudják, hogy úgy is megveszed amit akarsz és nem nézed az árát, mert ajándéknak szánod.

Javaslat, hogy még a héten rendezd el az ajándékvásárlást, mert jövő héten december 19.-23 csak az őrület várna rád.

 

 

+1 Hasznavehetetlen ajándékok

Ismerjük azt, akinek ajándékot veszünk? Tudjuk, hogy minek örülne? Ha igen, akkor nincs gond. Amennyiben sejtelmünk sincs arról, hogy mit vegyünk, akkor talán érdemes a meglepni kívánt személy ismerőseit megkérdezni, hogy mit is szerethetne.

Szerencsés készülődést és ajándékvásárlást kívánunk!

Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz az OkosVásárló csoportunkhoz hasznos tippekért és egyszerű trükkökért! KATT IDE!

süti beállítások módosítása