5 bankkártya használati tipp az Ünnepekig

2016.nov.24.

Közelednek az Ünnepek, a bankkártya használatunk felpörög. Ebben az időszakban még jobban ki vagyunk szolgáltatva a visszaélésekre, bűncselekményekre. Szeretnénk a figyelmeteket felhívni az 5 legfontosabb esetre, ahol bankkártyátok veszélybe kerülhet.

bankszamla-csalasok.jpg

1. Ha bankkártyánk elvesztését tapasztaljuk, azonnal tiltassuk le telefonon vagy interneten. Fel is függesztethetjük, ilyenkor nem kerül semmibe, ha később mégis megtaláljuk

2. Az interneten bankkártyánk adatait sose adjuk ki például nyereményjátékra, vagy valamilyen teszt végeredményének megtekintéséhez! Ha ilyen jellegű e-mail jön a banktól, akkor az is csalás, hisz nem a bank küldi, csak egy csaló a bankhoz hasonló felülettel. Elég az is, ha egy ál-webshopba tévedsz, szóval ellenőrizzük a webshopot mielőtt bármit is veszünk.

3. Pinkód és kártya SOHA NE LEGYEN EGY HELYEN. Még mindig többen tárolják a kártya mellet a PIN kódot, segítve így a csalók és zsebtolvajok munkáját.

4. Készpénzfelvétel: ATM-nél figyeljünk, hogy nem-e tapasztalunk oda nem illő készüléket a kártyanyílásnál. Ha benyeli a kártyát, akkor addig ne hagyjuk ott az ATM-et, amíg telefonon nem tisztázzuk, hogy mi történt a bankunk ügyfélszolgálatával. Lehet, hogy csak a csalók készülékébe csúsztattuk a kártyát, amit ahogy otthagyjuk az ATM-t, könnyen eltávolítanak.

5. Webes vásárlás esetén ajánlott a limitált webkártya használata. Erre a kártyára csak annyi összeget helyezünk el, ami a vásárláshoz kell.

 

Ti milyen kártyacsalással találkoztatok már? Osszátok meg velünk tapasztalataitokat.

Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz az OkosVásárló csoportunkhoz hasznos tippekért és egyszerű trükkökért! KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása