3 dolog, amire érdemes figyelni Black Friday után

2016.nov.18.

Mai nap őrült akciókkal találkozhatunk a Black Friday őrületben résztvevő üzletekben. Spórolás szempontjából talán ez a Péntek egy szent napnak mondható. Szombattól viszont járjunk nyitott szemmel, mert érdekes helyzetekkel találkozhatunk.

black-friday.jpg

 

Íme 3 eset, amire én szoktam figyelni:

1. Saját tapasztalat: szombaton és vasárnap még mindig kint vannak a pénteki akciós árak és csak a pénztárnál szólnak (ha szólnak), hogy " ez csak tegnap volt akciós". Persze, ha mi vevők figyeljük az árakat és észrevesszük, hogy a polcon jelzett árnál többért akarják eladni nekünk, akkor a törvény szerint az eladó a polcon jelzett árért köteles odaadni a terméket.

Ha nem így jár el, az fogyasztóvédelmi bírsággal "jutalmazhatjuk" 50/100 ezertől (úgy, hogy fogyasztóvédelmi eljárást kérünk a hatóságtól). Ehhez oda kell menni és lefényképezni a polcon lévő árat, és ha nem adják annyiért oda (olcsóbban), akkor panaszkönyv (vásárlók könyve), ha azt sem adják oda (vagy azt mondják, írd ott meg egy üres papírra és átveszik, de nem adnak belőle átvetetettet) az újabb 50/100 ezres Fgytv. bírság, de ekkor meg már otthonról e-mail-ben, vagy faxon (legfeljebb postai úton) a panaszodat megírod nekik, mindegy, erre 30 napon belül választ kell adjanak, ha nem teszik, az újabb 50/100 ezres bírság. Ha van fényképed a kitett árról, és megveszed drágábban, mert ellenkeztek, visszakövetelheted a különbséget később is. De a panasz írásos bejelentése ehhez is elengedhetetlen.

2. Több üzletben viszont tényleg maradhatnak a pénteki árak hétvégére is, bár ez kevésbé jellemző. Érdemes tájékozódni vásárlás előtt interneten.

3. Egyes üzletekben észrevettem, hogy nem az eredeti árra emelik vissza a "Black Friday'-os termékek árát, hanem egy kicsit drágábbra, mintha az akcióval kiesett "profitot" így akarnák kompenzálni egyes üzlettulajdonosok.

 

Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz közösségünkhöz hasznos tippekért és egyszerű trükkökért! 

süti beállítások módosítása