Spórolhatok 150.000 Ft-ot neked a házbontásos telekvásárlással?

Építési telken bontást végeztünk

2016.nov.03.

Az alábbi példa és javaslat olyan telekre vonatkozik, ahol építkezés előtt el kell bontani egy régi házat, alapostól és így ott egy 25-40 cm mély gödör keletkezik a régi ház helyén.

nevtelen.png

Választottatok egy telket, amire meg akarjátok építeni az Otthonotokat. Van rajta egy régi ház.

Bontás: tető le, falak kidöntése, alapzat felszedése. A markoló megoldja. Törmelék elszállítás. Marad egy nagy gödör. Megkérdezitek egymástól, hogy ezt töltsük vissza földel? Majd megkérdezed mástól is. Szerintem azt fogják mondani, hogy ne töltsd fel földdel, mert alapásáskor be fog szakadni a fala a sávalapnak, mert nem ülepedett le. Azt fogod gondolni, hogy ez logikus. 

Csak azt nem fogja senki neked elmondani, hogy ennek bizony lesz egy kis extra költsége később. Úgy 150.000 Ft. Ugyanis így a sávalap mélyebbre kerül, így több réteg zsalukő kell majd, hogy a házad padlószintje, az általad kívánt magasságba kerüljön. Ne feledd egy gödörbe kezdtél építkezni.

Ráadásul a földdel való feltöltést, és annak költségét ( 1000-2000 Ft/m3 + szállítás + markoló) sem úszod meg, hisz minél több zsalukő réteget teszel, annál több föld kell, hogy kitöltsd a közét.

Én azt javaslom, hogy igenis töltsd vissza földdel a bontott ház helyét. Utána hívj egy munkagépet (traktoros, markolós, döngölő) és a tömöríttesd le a földet. Ez maximum 25.000 Ft-ba fog kerülni és megspórolhatsz vele minimum 1 réteg zsalukövet, a betont és vas anyagot bele, nem beszélve a munkadíjról.

Még egy tipp, ha esetleg kötekedik veled a építési vállalkozód. Ha azt mondja, hogy így is beszakad az oldala a kiásott alapnak, akkor a válasz: kérlek zsaluzd be a szélét! Így a beton mennyiségén is spórolhatsz, ami legalább 20.000 Ft/m3.

Tetszett a cikk? Csatlakozz Házépítők facebook csoportunkhoz, itt gyakorlati megoldásokat találsz!

 

A fő csoportunk, ahol 7.500 tag segít aktívan a kérdező tagoknak, a Házépítők csoport. Ide mindenképp csatlakozz, mert az építkezés és felújítás minden fázisára hatalmas tapasztalat-közösséget hoztunk létre.

 

A megyei csoportokat azért hoztam létre, hogy egyszerűbben találj kivitelezőt, vagy éppen ügyfelet. Nagyobb eséllyel tudsz véleményt kapni az egyes építőipari vállalkozókról. Hívd meg építkező/felújító ismerőseidet és olyan vállalkozókat, akiket szívesen látnál a csoportban! Köszönjük, hogy ezzel támogatod a többi tagot! :)

 

Itt tudsz csatlakozni a fő és megyei csoportok nevére kattintva!

 

Házépítők főcsoport

 

Bács-Kiskun megye

Baranya megye

Békés megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Csongrád megye

Fejér megye

Győr-Moson-Sopron megye

Hajdú-Bihar megye

Heves megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Komárom-Esztergom megye

Nógrád megye

Pest megye

Somogy megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Tolna megye

Vas megye

Veszprém megye

Zala megye

 

süti beállítások módosítása