Maradok a pénzemnél

2018.jan.09.
Írta: maradokapénzemnél 43 komment

Rendeltünk Kínából 100 terméket

Mindig is kíváncsi voltam, hogy mennyire biztonságos Kínából webshopon keresztül rendelni. Hallottam hihetetlenül nagy átverésekről és alig 1 hét alatt megérkező csomagokról is. Épp konyhai kütyük iránt érdeklődtünk, és itthon horribilis áron vannak a pár száz forint önköltségű Kínából importált "okos-eszközök", ezért úgy döntöttem, hogy megrendelem Kínából én, legalább tanulok belőle.

p1030889.JPG 

Tovább

2017 egyik legnagyobb csalása fűtés területen

A képeken annyi fáradságot nem vettek, hogy tényleg bedugják a konnektorba, hanem egyszerűen csak oda fotoshoppolták. A videóban azt mondják, hogy pillanatok alatt felfűt egy szobát 16 Cº-ról 23 C°-ra. Tényleg? Nekünk szellőztetés után a radiátor 20 perc alatt fűt vissza 21 Cº-ra 17 Cº-ról. Csodakészülék lenne a Starlyf Fast Heater? A Media Shop házigazdája, Kori Börzsöron szerint mindenképp.

kepkivagas_7.PNG 

Tovább

5 legolvasottabb Maradok a pénzemnél cikk 2017-ből

Jó érzés visszatekinteni 2017-es eredményeinkre, Ezért összeszedtük a legolvasottabb cikkeinket Nektek, amiket majd 300.000-en olvastak. Jó olvasást kívánunk és kommentben várjuk a javaslatokat, hogy milyen terület spórolási lehetőségeit, mely élelmiszer vagy műszaki termékek tesztjére lennétek kíváncsiak! BÚÉK :)

gazora-e1444983611854_1.jpg

A cikkek a narancssárga címre kattintva érhetőek el.

 

Építkezés: számoltál ezzel a 2 millió forinttal?

Azokról a költségekről, amik nem minden kezdő építkező fejében fogalmazódnak meg. 49.000 olvasó!

house-prices-475702_1.jpg

Kis kiszerelésben árulva a sós víz a világ leghatalmasabb üzlete

A 2.000 Forintos tengerisós orröblítő spray hogy hozható ki 5 Forintból? 36.000 olvasó!

img_0645_1.JPG

A nagy Camembert teszt és a győztes jutalma

Camembert sajtokat teszteltünk, és adunk egy tippet a forró camembert sajt elfogyasztására is. 42.000 olvasó!

084_1.JPG

10+1 tipp a téli gázfogyasztásunk csökkentésére

Hasznos tippeket arra az esetre, ha ebben a fűtésszezonban már nem cserélünk ablakot vagy nem szigetelünk, de mégis csökkentenénk a gázszámlánkat. 35.000 olvasó! 

gazora-e1444983611854_1.jpg

A 6 legmegbízhatóbb telefon 2017-ben

Az egyik nagy telefonos webshop szerviz statisztikáit elemeztük. 42.000 olvasó!

rawimage_1_1.jpg

 

+1

Virsli teszt: a magas hústartalom számít, nem a márka

Milyen virslit adhatunk nyugodtan a gyerkőcöknek? Miért számít a magas hústartalom és miért nem a márka? 75.000 olvasó

p1030750_1.png

 

Feliratkoznál hírlevelünkre? Megjelenés után azonnal küldjük Neked friss cikkeinket: ide katt!

Címkék: OkosVásárló

Virsli teszt: a magas hústartalom számít, nem a márka

Kifejezetten csak magas hústartalmú, sertésvirsliket teszteltünk. Véleményünk szerint szabályozni kellene a minimum húsmennyiséget legalább 80%-ban, hogy ne kelljen annyi adalékanyagot, vizet, sűrítőanyagokat hozzátenni szegény húshoz, hogy kifőzés után még valami ehető dolog maradjon belőle. 

p1030750.png 

Tovább

Az elektromos fűtőfóliák brutális elektromos szmogot termelnek a házunkban

A köztudatban tökéletesen ismert dolog az, hogy transzformátor és nagyfeszültségű távvezeték közelében nem egészséges tartózkodni. Kevésbé ismert tény, hogy az elektromos fűtések által okozott sugárzás milyen mértékű a különböző megjelenési formák esetén. Mint az megszokott, a forgalmazók nem érdekeltek abban, hogy a termékük esetleges hátrányos tulajdonságait nyilvánosságra hozzák. 

14919032995076546_original.jpg

Tovább

Hogyan kerüljem el a lejárt szavatosságú fenyő megvételét?!

Ne legyenek illúzióid: az egy hete megvett vagy az egy hét múlva megvett fenyőfát nagy valószínűséggel ugyanakkor vágták ki. Fajta függő is a tartósság, egy normand vagy ezüst fenyő jobban bírja a vágás utáni szoba hőmérsékletet, mint a luc. A luc is simán eláll az Ünnepeket alatt, ha jó állapotban vesszük meg. Íme néhány tipp, hogy ne egy lejárt szavatosságú fenyőt vegyél!

20141211fenyofa-karacsonyfa.jpg

 

1. Vágott, nem gyökeres fenyőfa esetén úgy tudjuk letesztelni, hogy friss e a fenyő, hogy megfogjuk a fenyőt és a tönkjével a talajhoz ütjük. Amennyiben van lehulló tűlevél, akkor ne vegyük meg.

2. Biztosra úgy tudunk menni, hogy az előbbi teszt után leveszünk egy tűlevelet és meghajlítjuk. Ha visszapattan, akkor friss a fenyő, ha könnyen hajlik vagy törik, akkor már nem ajánlott megvenni.

3. Vásárlásnál célszerű a fa magasságát előre kiszámolni: asztalra tesszük vagy a padlóra, akarunk létrázni a csúcsdísz felrakásához vagy sem. Ez mind egyedi.

4. A vágott fenyő rönkjét érdemes vízben áztatni, így később kezd el a levele hullani.

5. Gyökeres fenyő váráslása vagy kölcsönzése esetén célszerű kisebbet venni, mert a nagyobb fenyő könnyebben károsodhat, kiszáradhat. Nem kel túlöntözni, de a folyamatosan nedvesen tartott gyökérzetet meghálálja. Február végétől lehet kiültetni szabadföldbe.

Én a minőségre figyelek a legjobban. Nem szoktunk drágább fajtájú fenyőt venni, hisz egy luc fenyőt is szépen fel lehet díszíteni és a ha figyelünk a frissességére, akkor bőven kibírja az Ünnepeket.

 

Feliratkoznál hírlevelünkre? Megjelenés után azonnal küldjük Neked friss cikkeinket: ide katt!

A legolcsóbb szárítógép gazdaságos a háztartások 80%-ban! TESZT!

Leszámolunk tesztekkel és számításokkal a szárítógépek körül kialakult tévhitekkel és néhány buta tippel is a téli teregetésről. Ezekre a kérdésekre válaszolunk:

- Miért éri meg? Mennyi idő alatt térül meg?

- Hogyan segít a téli penészesedés ellen úgy, hogy nem jelent energia költség növekedést?

- Mi alapján és milyen típusú gépet vegyek, ha még nincs gyermekünk vagy ha van már 3 is?

- Milyen ismeretlen előnyei vannak a szárítógépnek?

clothes-dryer-vent-diy-dryer-vent-cleaning-how-to-clean-a-clothes-dryer-vent-by-yourself-clothes-dryer-vent-kit-nz-clothes-dryer-vent-hose-walmart-710x473.jpg

Tovább