Maradok a pénzemnél

2017.nov.21.
Írta: maradokapénzemnél Szólj hozzá!

8 tipp, hogy ne szívd meg a Black Fridayt

Az idei évben hivatalosan november 24-én veszi kezdetét a Black Friday kezdeményezés, ahol számos akcióval találkozhatnak a vásárlók az üzletekben és a webáruházakban. Minden évben sok a panasz és a bejelentés a becsapott vevőktől. 8 dolog, amivel elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

Tovább
Címkék: OkosVásárló

Miért ne vennél MÁV ajándékutalványt?

Láttad már a MÁV önreklámját? Mosolygó MÁV fanatikusok ajánlják, hogy vegyünk MÁV utazási utalványt rokonainknak. Szerelmünket is meglephetjük ezzel, egy gyűrűs dobozba hajtogatva a kis 2000 forintos utalványt, micsoda boldogság is lenne. Elmondom, hogy én mit is tennék azzal, aki MÁV utazási utalványt venne nekem ajándékba.

23172750_1418331264931619_2881753836264927103_n.jpg

Tovább
Címkék: OkosVásárló

Tényleg hatékonyabb az intelligens fűtőfólia a hagyományos padlófűtésnél?

Szinte minden évben feltűnik egy új fűtési rendszer, ami hatékonyabbnak és olcsóbbnak hirdeti magát a korábbi hagyományos rendszereknél. Az intelligens fűtőfólia egy kezdő építkezőnek akár meggyőző alternatíva is lehetne, és ha elkezd kutakodni a neten, akkor biztos talál száz meggyőző kereskedőt. Tesztet a termékre vonatkozólag viszont nem sokat. Íme egy független mérés sorozat és a 3 hónapos teszt eredménye.

heatflow-padlofutes-telepites1.jpg

Tovább

Motivációs előadók, akik a látókat is elvakítják

Hogyan lehetne tesztelni egy szolgáltatást, aminek semmilyen mérhető hatása nincs? Mennyivel leszünk boldogabbak egy Boldogság Mise után rövid és hosszú távon? Paradoxonná válik-e a véleménynyilvánítás eme motivátorokról? A józan paraszti ész diktálta algoritmusok mentén elindulok, azzal a venturás eligazítással, hogy ha 5 perc múlva nem térek vissza, akkor várjatok tovább.

dongo.jpg

Tovább

Van kedvenc üzleted? Szavazd meg!

Milyen a jó kiszolgálás? Mennyire figyelnek ránk, vásárlókra az üzletekben? Ezt boncolgattuk korábbi cikkünkben, ami heves vitát váltott ki olvasóinkból. Furcsa, hogy a 21.században, fogyasztói társadalomban még mindig nem egyértelmű, hogy a vevő megfelelő kiszolgálása alap dolog, nem pedig vita tárgya. 

Úgy látjuk, hogy a kiszolgálás minősége sok országos üzletláncnál is fejlesztésre szorul. El is mondanánk ezt a boltoknak, de nem akarjuk, hogy csak a mi személyes véleményünket tükrözzük feléjük. Ezért országos felmérést indítunk, aminek az eredményét közzétesszük felétek és a felmért üzletek felé is.

image_2.jpg

Célunk a kiszolgálás minőségének emelése, ehhez kell tudnunk mely üzletekkel nem vagytok elégedettek!

 

Kérjük, hogy töltsétek ki 30 másodperces kérdőívünket és osszátok meg, hogy minél szélesebb vásárlói kör véleményét elemezhessük!

 

>>> A KÉRDŐÍV IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ! 

 

KÉRJÜK OSZD MEG EZT A POSZTOT, HOGY ISMERŐSEIDNEK IS MEGADD A VISSZAJELZÉS LEHETŐSÉGÉT!

 

Címkék: OkosVásárló

Két különleges, de olcsó libaétel receptje Márton napra

November 11-én Márton napja van, ami Szombathely környékén különleges nagy ünnep, hiszen a 316-ban a városban született az egyik a katolikus egyház egyik legnépszerűbb szentje: Szent Márton. íme 2 recept, aminek elkészítésével méltó módon ünnepelhetjük ezt a jeles napot családunkkal.
utak_520_marton_nap_a_muravideken_01.jpg

Tovább
Címkék: OkosVásárló

Most a boltok polcairól is kiirtották a parlagfüvet

A néhány héttel korábbi eset után ismét illegális parlagfű készítményeket vont ki a forgalomból a NÉBIH. A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia = Istenek eledele, és az Észak-Indiánok szerint 40 féle bajra orvosság. Tudományos oldal ritkán említi gyógynövényként, "varázsló" oldalak annál többször, mi nem teszteltük és immár a Nébih intézkedések miatt nem is fogjuk. 

f810080c-c8a9-4a23-94ec-b254b12a28f0.jpeg

Tovább
Címkék: OkosVásárló

Szállópor, szmog egyik oka a sok szigeteletlen ház energiapazarlása

Magyarországon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a téli szezon kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. A Knauf Insulation szakemberei szerint ennek oka leginkább az, hogy 10-ből csupán 2 magyar családi ház megfelelően hőszigetelt, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan többlet energiafogyasztása pedig nagymértékben hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz. Az ingatlanok hőszigetelésével ugyanakkor jelentősen, akár 50%-kal is csökkenthető lenne nem csak a családok fűtési költsége, de a levegő finomszemcse tartalma is.

000_ju5yt_focuspoint_926x504.jpg

 

A szállópornak nevezett, 10 mikron átmérőjű, vagyis az emberi hajszál átmérőjével megegyező méretű szennyező részecskék eltérő forrásokból, de leginkább a fosszilis tüzelőanyagok nagymértékű felhasználásával kerülnek a levegőbe, és bizonyos földrajzi és időjárási körülmények mellett szmogot, azaz füst-ködöt idézhetnek elő. Mikroszkopikus méretük miatt a szállópor részecskék ingerlik a szem kötőhártyáját, a nyálkahártyát és a légutakon keresztül pedig könnyen bejutnak tüdőnkbe, amelynek következtében, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint Magyarországon évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt a levegőszennyezés következtében.

 

Magyarországon a szállópor egyik fő előidézője, a belsőégésű motorok mellett az, hogy a családi ház állomány 80%-a, azaz mintegy 2,1 millió lakóépület egyáltalán nem, vagy nem megfelelően hőszigetelt, miközben a lakosság európai átlagban is magas hányada, közel 37%-a fosszilis energia felhasználásával fűt. Mintegy 800 ezerre tehető azon háztartások száma, amelyek fával, szénnel, alacsony fűtőértékű lignittel, de gyakran hulladékok - köztük műanyag hulladék – elégetésével fűtik energiapazarló ingatlanjaikat.

 

Épületeink, ezen belül is elsősorban az 1980 előtt épült családi házak szigetelése ugyanakkor nem csak egészségünket, de pénztárcánkat is számottevő mértékben kímélné.

 

„A családi házak teljes körű szigetelésével akár 50%-kal is csökkenthetőek a fűtési költségek. Ha a tél beállta előtt már nincs elég időnk a homlokzati hőszigetelésre, akkor akár csak a tető, födém saját magunk által elvégezhető hőszigetelésével is 25%-os energia és költségmegtakarítást érhetünk el. Ehhez nem kell mást tennünk, mint üveggyapot szigetelőanyagot végigteríteni a padláson” - mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvetető igazgatója. „Egy átlagos, nem szigetelt 100 m2-es családi ház fűtésköltsége az 50.000 forintot is meghaladhatja havonta. Országos szinten ezért akár 10 milliárd forintot is megspórolhatnánk csak azzal, ha az összes családi ház tetejét megfelelően szigetelnénk, ami a szállópor koncentrációt is hasonló nagyságrendben csökkenthetné” – tette hozzá a szakember.

 

Az okos fűtés 5 + 1 pontja

A Knauf Insulation szakemberei összegyűjtöttek néhány olyan fűtési praktikát, amellyel a még nem szigetelt családi házak tulajdonosai is látványosan tudják csökkenteni fűtésszámlájukat és épületeik szállópor kibocsátását.

 

  1. Spóroljunk az ideális hőfok beállításával!

Fontos, hogy családi házunk fűtési rendszere jól szabályozható, a hőmérséklet pedig az egyes helyiségekben külön-külön is állítható legyen. A hőmérséklet egy fokkal történő csökkentésével ugyanis 6%-kal csökkenthetjük energiafelhasználásunkat és fűtési költségünket. A gyakran használt helyiségekben érdemes magasabb hőmérsékletet – maximum 24 fokot – tartani, míg a kevésbé használt szobákban elég akár a 18-22 fok is. Amíg nincs túl hideg, addig akár klímával is fűthetünk, ami a fűtési szezon elején olcsóbb megoldást jelent, mintha bekapcsolnák a fűtést.

 

  1. Az állandó hőmérséklet kifizetődőbb, mint a hőfok folyamatos állítgatása

Az, hogy egyenletes hőfokon hagyjuk-e a fűtést vagy lekapcsoljuk-e, amikor elmegyünk otthonról, attól is függ, hogy mennyit tartózkodunk a lakásban, illetve milyen az épület szigetelése. Ha otthonunk szigetelt, nem szükséges a termosztátot alacsonyabb hőmérsékletre állítanunk, hiszen – a szigeteletlen épülethez képest – csak minimális hő távozik a falakon keresztül.

 

  1. Egy egyszerű ablak trükk, amiről nem sokan tudnak

A rosszul záródó ablakok és ajtók hézagait feltétlenül szigeteljük. Ezen kívül érdemes a nyílászárókat téli üzemmódra átállítani. Nyissuk ki az ablakunkat és tegyünk be közé egy papírlapot, majd zárjunk rá az ablakot. Ha, ki tudjuk húzni a papírlapunkat a nyílászáróból, akkor a zárnyelvet tekerjük közelebb a zárfogadóhoz. Ezt az eljárást ismételjük meg a kilinccsel szembeni oldalon is, nagy szélességű 120 cm feletti egyszárnyas ablakok esetében, alul és felül is elvégezhetjük a tesztet.

 

  1. Akármilyen hideg is van, fontos szellőztetni

A téli hónapokban rövid ideig, de intenzíven szellőztessünk, akár többször is a nap folyamán, de vigyázunk, hogy ne hűtsük túl a lakást. Ha szellőztetéshez ablakot nyitunk, akkor az állott levegő 5-20 percen belül távozhat. Jól szigetelt lakásban a falak, a padló és a bútorok gyakori szellőztetés mellett még a hidegebb hónapok alatt is hamar visszanyerik a szellőztetés előtti hőmérsékletüket. A kőzetgyapot hőszigetelő anyagok jó páraáteresztő képességgel rendelkeznek, az így hőszigetelt lakásban kevesebbet kell szellőztetni, mivel a falak jobban szellőznek, így könnyebben jobbá tehető a lakás levegőjének minősége is.

 

  1. A redőnyök leengedésével a fűtésszámla is csökkenthető!

A redőnyök éjszakára való leengedésével jelentősen csökkenthetjük az ablakok hőleadását. Az alumínium- és műanyag redőnyök még új és jól szigetelő nyílászáróknál is nagymértékben javítják a hőszigetelést, így ezek használatával akár 10-15%-ot is megtakaríthatunk fűtésszámlánkból. A redőny használatának további előnye, hogy télen nagymértékben csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a páralecsapódás az ablakokon.

 

+1 tipp: digitális megoldásokkal a rezsiköltség is „okosítható”

Jelentős költségmegtakarítást tesznek lehetővé a ma még kissé drága „okos otthon megoldások” is, amelyek beépítése a már csökkentett hőigényű, vagyis szigetelt és energiatakarékos nyílászárókkal rendelkező családi házakban javasolt. Az „okos otthon megoldások”, azaz a digitális fűtésszabályozás akár 15-20%-os energia megtakarítást is lehetővé tesznek. Az okos fűtésvezérlési rendszerek, a külső hőmérséklethez viszonyítva optimalizálják otthonunk hőmérsékletét. Ezekkel az eszközökkel előre be tudjuk állítani, hogy meg mikor kell és mikor nem szükséges fűteni otthonunkban sőt, akár távolról, mobil telefonunkról is tudjuk a rendszert vezérelni.

Forrás: Knauf

Teszteltess a Maradok a pénzemnél bloggal. Megéri!

Miért is tesztelünk?

A blogunk terméktesztelése azt a célt szolgálja, hogy tájékoztassa az olvasókat, mely termékek érik meg az árukat. Magas vagy alacsony az ár/érték arányuk? Mi a felhasználó, fogyasztó szemszögéből nézzük a dolgokat.

Élelmiszerek esetén az íz, összetevők, kalória, illat,  állag alapján osztályozza 5-8 fős szigorú tesztcsapatunk a különböző termékeket. Elsődleges célunk a pozitív üzenet: ez megéri az árát! Találkozunk azonban olyan termékekkel is, amelyek nemhogy az árukat nem érik meg, de fogyasztásra sem ajánljuk. Független, minél objektívebb értékelést adunk, természetesen tudjuk, hogy pl az íz és illat szubjektív, emberenként más és más az ízlés. Ezért a nagyobb számú csapat, hogy az efféle eltéréseket kompenzáljuk. 

Gép előtt vagy? Írd be a google-be a torma teszt, camembert teszt, pezsgő teszt, túró rudi teszt, epres joghurt teszt szavakat, és látni fogod, hogy havonta miért olvassák több ezren cikkeinket a megjelenés után hónapokkal is.

nevtelen656_1.jpg

 

Műszaki termékteszten a készülék gyártó által leírt tulajdonságait, képességeit ellenőrizzük gyakorlatban. Leírjuk mennyire praktikus a készülék, milyen előnyei és akár hátrányai vannak a versenytársakkal, vagy más technológiájú hasonló készülékekkel szemben.  

Gép előtt vagy? kérlek üsd be a google-be, hogy porszívó teszt!

20161115_131137_1.jpg

 

Hiszel a terméked minőségében?

Szeretnéd egy független teszttel ezt nyilvánosságra hozni? Jó lenne, ha a tesztet 10.000-nél is többen olvasnák és a Google keresőben is az első helyeken lenne? Nálunk garantált a magas olvasottság és verhetetlen ár/érték arányban kapod meg!

Tesztötletek terméktől függetlenül

1. piacon lévő versenytársakkal való összehasonlítás, pl. epresjoghurt teszt

2. technológiai teszt, tehát egy problémára fellelhető több különböző megoldás összevetése, pl. porszívó teszt

3. Ár/érték arány vélemény, pl. kézműves pubot teszteltünk

 


Bővebb infó, ajánlatkérés: + 36 20 266 33 74
maradokapenzemnel@gmail.com

Címkék: Tesztek