Maradok a pénzemnél

2017.dec.08.
Írta: maradokapénzemnél 4 komment

Fával, szénnel vagy fabrikettel való tüzelés éri meg jobban? Mindháromnak vannak előnyei!

A vegyes tüzelésű kazánban elég a fa, a szén és a fabrikett is. Van-e radikális eltérés a fűtőértékre vetített árukban? Melyikkel járunk jobban?

2_2.jpg

Tovább

A 6 legmegbízhatóbb telefon 2017-ben

Megszereztük az egyik forgalmazó többezres adatbázisát ami tartalmazza, hogy az egyes okostelefonokból mennyit küldtek vissza szervizbe a megrendeléstől számított egy éven belül. Kellemetlen, ha az általunk ajándékozott telefon pár hónapon belül elromlik és ezzel a szervizzel vívott harcra ítéljük szeretteinket. Pedig már vásárlás előtt tudnunk kellene, hogy melyik telefon romlik el 1 éven belül nagy eséllyel, csak épp ilyen statisztikát senki sem szeret kiadni. De mi igen!

rawimage_1.jpg

Tovább

Pénztárca kímélő luxus Karácsonyra: egy áruházlánc 15 prémium élelmiszerét kóstoltuk

Belga csokis lávasüti, ropogós szamóca csokiban, Asti pezsgő, diós sonka, bundában sült lazac és még 10 termék, amit megkóstoltunk az egyik legnagyobb áruházlánc prémium sajátmárkás termékeiből.

Nagyon vékony kolbász tesztünkön egy sajátmárkás kolbász nyert (tehát az egyik üzletláncnak gyártják csak). Vajon egyszeri kiváló teljesítmény volt ez vagy tényleg prémium minőséget jelentenek ezek a sajátmárkás termékek. A teszthez a termékcsalád 15, az Ünnepekhez leginkább passzoló tagját választottuk ki és kóstoltuk meg.

nutellas_lavasuti_tarasmulticulturaltable_com_2016.jpg

Tovább

20 közmondás, ami többet tanít a pénzügyekről, mint bármely iskola

Nem kell ahhoz pénzügyi főiskolát végezni, hogy az ember tisztában legyen a pénzügyekkel (ártani nem árt azért semmiképp). Őseinknek elég korán lesett már a tantusz, a szűkösség ételből, pénzből és időből rávezette őket az alábbi örök érvényű gondolatokra, amelyek mögött a józan paraszti ész algoritmusai dolgoznak. Azért fogalmazták meg ezeket, hogy átadják gyermekeiknek a tudást, ami ahhoz kell, hogy ne essenek el az élet pénzügyi csataterén. És egymás figyelmeztetésére használt emlékeztetőként is szolgáltak.

arany.jpg

 

Tovább

Közmű ügyintézés: kezd el időben, mert a gázosok szivatnak rendesen

A közművesítés elképesztő költségeiről írtunk már itt. Most a közművesítés időigényességére és a várható szivatásokra hívjuk fel a figyelmet. Az elmúlt időben elég sokat egyszerűsített a kormány, dicsérték is magukat rendesen, csak azt felejtik el, hogyha ők kijelentik valaminek a teljesülést, akkor azért célszerű lenne ellenőrizni is előtte.

unnamed_1_3.jpg

Tovább

Szelektív hulladékgyűjtés és a 150.000 Ft-os videópályázat

Ma már 10-ből 9 magyar lakos vallja magáról azt, hogy változó rendszerességgel, de szelektíven gyűjti a hulladékot - derül ki az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) legfrissebb felméréséből. A legtöbben a műanyag (92%) és a papír (86%) hulladékot szelektálják, de saját bevallásuk szerint a fémet is külön gyűjtik. Azonban ez a szelektíven gyűjtött anyagok mennyiségében nem nyilvánul meg, hiszen az italoskarton dobozok mintegy 80%-a a valóságban még mindig a kommunális hulladékba, azaz a lerakókra kerül.

 szelekt_v_hullad_kgy_jt_s_rendes_ember_nem_szemetel.jpg

Tovább
Címkék: OkosVásárló

A nagyon vékony kolbász teszt

Tél közeledtével beindul a disznóvágás szezon. Mi is minden évben töltünk 5-5 kiló sütnivaló és füstölni való kolbászt. Idő és lehetőség hiányában azonban sokaknak csak anekdota a disznóvágás és a "vidéki rokonok" se vágnak már, így körül kell néznünk a piacon, van-e jó fajta kolbász. 24 különböző vékony kolbászt teszteltünk és pontoztunk vakon. Melyik lett tesztünkön a legfinomabb kolbász?

3.JPG

Tovább

Hogyan betonozzunk télen?

Az építőipar maximális terheltsége miatt az építkezőknek olyan eszközökhöz kell nyúlnia, ami gyorsítja az építkezésüket.  A betonozás is megoldható egy adott hőmérsékletig, megfelelő takarással. Egy dolgot kell elérnünk, hogy a beton hőmérséklete ne csökkenjen 5°C alá. Betontechnológusokat faggattunk.

pouring-concrete-in-winter-cold-weather-concrete-pouring-hot-water-concrete-mix-gtalandscaping_com.jpg

Tovább