A 7 leghasználhatóbb konyhai kütyü

2018.jún.21.

2017 szeptemberétől kezdve rendeltünk 100 különféle, új és sokat forgalmazott konyhai kütyüt Kínából. A rendelés pillanatában szinte mindegyik hasznosnak tűnt, azonban kipróbálás után radikálisan lecsökkent a használható, valós igényeket kielégítő konyhai eszközök száma. A legjobb konyhai eszközből 3-at KISORSOLUNK a Lifehack csoportunkhoz csatlakozók között!

img_5448.png

Aki arra gondol, hogy a gagyi minőség miatt használhatatlan egy csomó konyhai eszköz, az téved. 3-4 gyenge minőségű termék volt összesen a százból. A fő ok, amiért 9 hónap alatt 5-re csökkent a folyamatosan használt kütyük száma az, hogy 95 kütyü felesleges, hiába gondolnánk, hogy mennyit tud nekünk segíteni a konyhában.

Néhány példa a felesleges konyhai eszközökre

 

1. Megoldható egyszerű otthoni eszközökkel

Mikró tisztító

A képen látható háziasszony alakú vízpárologtatót a mikróba kell helyezni 4-6 percre és a kipárolgó gőz fellazítja a mikróba odaégett szennyeződéseket, így könnyebb kitakarítani. Működik, de ehhez elég egy műanyagpohár is.

 p1040935.JPG

2. Minőségi hiba

Zacskó zárók

Ezeket a cukros, lisztes, bármilyen zacskó lezárására alkalmas klipszeket imádtuk. Egy hétig, mert ezután a halatoknál perforálódott és eltört. Ettől függetlenül van még egy csomó, 10-ből 3 bírja a kiképzést.

3. Tervezési hiba, nem oldja meg a problémát

Tojástörő

Teleshopos sztártermék. A tesztünkön abszolút megbukott, ehhez valószínűleg kínai tojást kellet volna szereznünk.

 

4. Veszélyes

Zöltségaprító

Borzasztóan éles kés, tényleg működik, de sokkal könnyebb elvágni vele a kezünket, mint egy hagyományos késsel.

p1040936.JPG 

Citromspray

Ez is működik, ahogy a videónkban is láthatjátok, de 1 nap után már ízromlás, pár nap után megromlás tapasztalható a citromnál.

5. Működik, de nem használjuk, mert nincs rá igény

Virslispirál

Ezzel sincs semmi baj, de a gyerekeknek jó a virsli simán is. 

img_4475.JPG 

 

7 konyhai segédeszköz, ami tetszett és használjuk is!

 

7. Tea áztató

Ez annyira nem is új kütyü, mert a konyhai kütyükre keresve szinte mindenhol megtaláljuk a forró vízben lazuló figurát, ami egy designer teatojás. Beletöltjük a kedvenc teakeverékünket és a csészénk szájára akasztjuk a szilikon emberkét.

p1040943.JPG

6. Zöldségpároló

Az edény átmérőjéhez alkalmazkodó zöldségpároló olyan egyszerű, hogy nehéz róla mit mondani. Az edény aljára vizet teszünk, majd beletesszük a zöldségpárolót és rá a fedőt és lassú tűzön, párolhatjuk a zöldségeket. A vízhez párolás előtt fűszereket is tehetünk.

p1040939.JPG

5. Hústű-pácoló

Azoknak találták ki, akik szeretik, ha vastagabb a hússzelet, nincs kiklopfolva, mégis jól átjárja húst a fűszeres páclé. A fémtüskék hossza 2 cm, ami azt jelenti, hogy egy vastagabb hússzeletet is megszúrkodhatunk (2+2 cm). A pácolás idejét mi nem csökkentettük, tehát 12-36 óráig pácolunk a hús fajtájától függően, így teljesen átjárja a pác a husit. Színhúsoknál (csirkemell, karaj) segít elkerülni a kiszáradást, szaftosabb lesz a kész étel.

p1040944.JPG

 

4. Fólia hegesztő / Zacskó lezáró

2 ceruzaelemmel működik és lezárható vele teljesen egy zacskó élelmiszer, mondjuk a maradék chips, keksz. Használható a fagyasztóba szánt zöldségek lezárására is. Ez se egy mai találmány, mégis kevés háztartásban fellelhető. Már hazai webshopokban is elérhető 500 Ft/db áron.

 

3. Rugalmas edényfedő

A műanyag ételtárolók és más edényeknél megfigyelhető, hogy a fedő és az edény egy idő után külön utakra tévednek. Nem hozza haza a gyerkőc a koliból, ottfelejtjük a munkahelyünkön, egyszerűen csak nem találjuk és így tovább. Erre az esetre kiváló ez a gumis fedő helyettesítő szett, ami 6 kisebb-nagyobb gumi-fedőt tartalmaz. Ha jól helyezzük az edényre, akkor légmentesen zár.

 

2. Hagymaaprító

1 fej hagyma vagy 10-15 gerezd fokhagyma felaprítására képes. Mi hagyma aprításra használjuk, de kis adag zöldség krém, pesto elkészítésére is alkalmas. Rendszeresen használjuk.

 

1. Almahámozó

EL kell, hogy mondjuk, hogy ennek az eszköznek hittünk legkevésbé a működésében, de szerelem lett az első tekerésre. Tényleg semmi extra, csak felszúrjuk az almát a tüskére és tekerjük a kart, és elkezdi hámozni, szeletelni és kimagozni az almát. A gyerekeket alig tudtuk leállítani, hogy ne szeleteljenek többet. Jó, jó, persze a hájéban a vitamin, de minket ez annyira nem zavar, mert ha veszünk almát, akkor az elfogy szinte magától, nem kell tukmálni vele a gyerkőcöket. Zseniális!

 

Csatlakozz Lifehack csoportunkhoz, és nyerd meg a 3 menő almahámozó egyikét!

süti beállítások módosítása