Építsünk várost tejesdobozból a Föld napjára

2018.ápr.17.

A városépítő játékok erőssége, hogy a gyermekek fantáziája testet ölthet, megépíthet bármit és azzal népesíti be a saját kis települését, akivel akarja. A pár ezer forintostól a több tízezer forintos szettekig széles a választék a piacon, de olyan játék, amihez "ingyen" van az épületek váza, csak egy van, a DLand városépítő játék.

2222.png

A DLand városépítő szettben található egy alaplap, ami az utakat ábrázolja, és a út melletti tábláknak leszúrására kis lyukak vannak kialakítva rajta. A rugalmas ruhaanyagokat tejes, üdítős dobozokra húzhatjuk rá, és kész épületeket kapunk, amit a gyerkőc kedvére rendezhet. A Pindurpalotától tesztre kapott táblákra a KRESZ-ben megtalálható legtöbb jelölést felragaszthatjuk.

A játékot elvileg a kidobandó csomagolóanyagok felhasználása ihlette. Az évente kidobott több száz tejes/üdítős dobozból ez valóban megment párat, így már meglévő dologból készíthet magának játékot.

p1040651.JPG

A játék első része a gyerkőc számára a ruhaanyagok összepasszítása a megfelelő dobozzal. A nagyobb épületekhez az 1 L tetra-packos dobozok (tej, üdítő), a kisebbekhez pedig a 0,25 L szívószálas innivalók vagy akár a főzőtejszínes dobozok illeszkednek a legjobban. A 1,5-2 L hengeres pet palackkal az épület is magasabb lesz.

p1040702.JPG

A táblába beszúrhatóak az utcatáblák, jelzőlámpák, hirdetők. Ehhez van egy csomó matrica, a gyermekünk kedve szerint variálhatja, és persze taníthatjuk nekik a különböző táblák jelentését is. 

p1040699.JPG

A terep berendezése, az utcakép kialakítása után pedig beköltözhet az élet a kisvárosba.

 

A teszt

4 éves kislányunk tesztelte a városépítő szettet. A próbához vettünk két db 2,5 dl narancslevet, amik játék közben elfogytak, de már csak akkor, amikor fel volt öltöztetve háznak, úgy jobban is ízlett.. Azóta is csak úgy issza, ha rá van húzva a ház.

A várost ellepte a pónik és más állatok serege. 2 kiscica végig a cicakozmetika kirakatán bámult be, a többi bábu folyamatosa mozgásban volt. Minden állat csak az anyukájával mehetett át a zebrán.

p1040653.JPG

A traktort sűrűn kellett tankolni, mert régi típus, eszi az üzemanyagot. A versenyautó meg állandóan száguldozott az utcán, nem állt meg a stop táblánál, ezért többször is megbüntették, a jogosítvány elvétele is szóba került.

p1040696.JPG

A legtöbbet használt mondat az "én ezt most átrendezem" volt. Pár másodperc alatt átpakolta az épületeket és új utcaképet alakított ki.

p1040670.JPG

Pakolós, rendezkedős 3-7 éveseknek ajánljuk ezt a játékot, ők le lesznek vele foglalva akár 1-2 órára is. Egy lego terepasztalhoz képest jóval olcsóbb, igaz más a funkciója is. 

A játék Magyarországon a Pindurpalota.hu-nál kapható egyedül, kiváló ár/érték arányban. A többféle csomagot ITT találjátok.

süti beállítások módosítása