Több, mint 700 betegségre jár 82.800 Ft/év adókedvezmény

2018.már.26.

A betegségünk megállapításakor az orvosi papírjainkon feltüntetésre kerül a betegségünk kódja, a BNO azonosító. Ha a betegségünk azonosítókódja szerepel az adókedvezményre jogosító listán, akkor éves szinten 82.800 Ft-tal tudjuk csökkenteni a befizetendő adónkat. Az adóvisszaigénylésre utólagosan is van lehetőség, akár több évre visszamenőleg.

6260a008db59d0858ae47ddba75cd149111401ce.jpg

Fontos, hogy év közben és visszamenőlegesen is tudjuk érvényesíteni a betegségünk után járó adókedvezményt.

Amire szükséged lesz az adójóváírás igényléséhez:

1. BNO kód ellenőrzés:

2. Szakorvosi igazolás a betegségedről vagy fogyatékosságot megállapító határozat (bocsánat, de ez a hivatalos neve)

3. Visszamenőleg 5 évre igényelheted vissza az adódat, ha már ennyi ideje fent állt a betegséged. Az szja bevallásod önellenőrzésére lesz szükség.

4. Havi vagy év végi adójóváírás:

  • ha havonta szeretnéd az adójóváírást, akkor a munkáltatódtól kért releváns nyomtatványt kitöltjük, ezzel nyilatkozunk a jogosultságról és a munkáltató az adójóváírást havonta elszámolja, ennyivel többet kapunk kézhez.
  • év végi egyösszegű visszaigénylés esetén nem nyilatkozunk a munkáltató felé, hanem az adóbevallásban kérjük vissza az éves/arányos összeget.

 

Amennyiben szükséges, az aktuális kormányrendeletet, az igazolásmintát el tudjuk küldeni e-mailben, minden nap egyszer. Ebből le tudod ellenőrizni a BNO azonosító alapján, hogy jogosult vagy-e adójóváírásra. Ha kéred e-mailben, akkor KATT IDE a hírlevél felirakozáshoz!

süti beállítások módosítása