7 meredek telekvásárlási eset

2018.feb.01.

A Házépítők csoport tagjait kérdeztük meg, hogy milyen kalandokba sodródtak telekvásárláskor. 7 meredek sztori.

article-1232681-076f6d59000005dc-280_634x408.jpg

 

Az Ingatlanosnak is meg kell élnie!

Telekvásárlás: Felhívtam egy telek eladóját, majd egy másik telek miatt felhívtam egy másik számot. Mint kiderült ugyanazt a telket árulták ketten más képpel. Az egyik (az első) a tényleges eladó volt, a másik egy ingatlanos. Ez utóbbi nem jött először le. Csak miután a normál eladóval megegyeztem az árban, utána visszahív, hogy mivel beszéltem az ingatlanossal, így neki jutalékot kell fizetnie az ingatlanosnak, így 500e Ft-tal drágább lesz...  Mivel még így is nagyon jó volt az ár, és akkor rakta ki a piacra (értesítésem volt), ezért végül így is belementem a megvásárlásába. Végül is nagyon jól tettem...

 

Hiányzik néhányszáz kocsi föld!

Tizenéve hanyagolt területen bozótos miatt nem tudtunk végigmenni, de gondoltuk naivan, nagy baj nem lehet. Láttunk egy szemetes árkot, valami nagyobb eső biztos kimosta... Megvétel után megpróbáltuk végigjárni a telket... konkrétan egy erdei méretű vízmosás a telek a 2 szomszédos telek között... 5300 nm-en... Szóval ha valakinek van felesleges földje, szívesen várjuk várárok feltöltése jeligére xD

 

Lett egy kis erdőm is!

Haha nekem csak annyi, hogy 3 méterrel beljebb volt a kerítésem. És amikor mértük akkor jöttem rá, hogy van 3 méter akácerdőm. A földmérő botjait talaltuk meg leutve. A másik terület is idetartozott ezért nem volt ertelme a keritesnek eddig.

 

Ez tényleg meredek

A legmeredekebb telekvásárlás biztos a miénk, mert mi a Meredek közben vettünk egy jó meredek telket :)

 

Osztod?

Mi egy fél telket szeretnénk megvenni. Egy 1300 nm-es telek felét. Tulajjal megegyeztünk, elindult a megosztás, immár harmadik hónapja és még nincs vége. Úgy, hogy a világon semmi akadályba nem ütközünk... Borzalom!!!

 

És akkor megjelent a szomszéd!
Vettünk egy telket. Tulajdoni lap rendben, minden egyéb is. A tervek már készülnek a mi kis házikónkhoz. Ma jöttek talajmechanikai vizsgálatot végezni. Alig kezdtek hozzá, megjelent a szomszéd, hogy neki egy ipari áramú földkábele megy a telek egész hosszán, nagyjából középen (legalább 100 m hosszan). A kábel semmilyen terven nincs feltüntetve, elmű nem tud róla, szolgalmi jog sincs bejegyezve, hogy az ott mehet. Amennyire mi tudjuk "városi legendáriumból", a korábbi idős tulaj kb egy kanna borért megengedte, hogy az említett szomszéd stikában ott valami elektromos vezetéket letegyen. De az alapján, amit most előadtak, hogy hol megy, kb 50 centire van a vízvezeték is... Ilyenkor mi van? mit lehet tenni?

 

A salak ingyen vót!

Megvettük a telket, amin egy régi ház állt. Végig a bontásra koncentráltunk, az udvaron buja növényzet volt, a kertben zsíros föld :) A bontás során kiderült, hogy a szomszéd háza és a régi ház között, valamint a ház előtt 40 cm vastag salakréteg van, úgy 20-30 cm-mélyen. Nem reklamáltunk meg azt mondom, amit Miki is a Blöff című filmben: Megnézted, oszt megvetted. A szomszéd mondta, hogy anno a kohósalak ingyen volt az üzemben dolgozóknak, és szinte az egész utca azzal töltött.

Ahol valami talajmozgatás volt, ott jött ki a salak. Vezetéknek ástak egy sávot, aztán a térkőnek és termelődött a salak. A gond az, hogy összekeveredett a földdel, így végül 8 kocsi salakot vitettünk el, és hozattunk a helyébe ugyanennyi földet. 

 

Veletek milyen durva dolgok történtek, amik csak a telekvásárlás után derültek ki?

 

További sztorik is jönnek még: FELIRATKOZÁS ITT!

 

Házépítők csoport, ide katt.

süti beállítások módosítása