20 százalékkal költesz többet a Szigeten

2017.aug.11.

Az érintéses fizetési megoldás a készpénz használata helyett már megszokott a fesztiválokon. Hasznos szolgáltatásnak tüntetik fel, több előnyt felsorolnak a készpénzes fizetéssel szemben, amelyek tényleg hasznosak vagy inkább kényelmesek, de anyagilag valójában nem a fesztiválozó jár vele jól, hanem az elfogadóhelyek és maga a Festipay természetesen. A durva, hogy a Festipay ezzel reklámozza magát az elfogadóhelyek felé, hogy így 10-30%-kal többet fognak költeni a fesztiválozók vagy nem fesztiválon a vendégek, mintha készpénzt használtak volna. Miért?

img_3531.jpg 

Nekem az ugrott be miután ezt olvastam a honlapjukon, hogy itt mélyebben gyökerező dolog lehet. Az a tippem, bár nem vagyok szociológus, se pchihológus, hogy a bankkártyánkról áttett pénzt hajlamosak vagyunk afféle játékpénzként kezelni, hiszem azt az összeget már rászántuk a bulira. 

így hirdeti magát a Festipay

 

Kérdés persze az, hogy akar-e bárki is spórolgatni a Szigeten vagy egyéb fesztiválokon. 

Egy korábbi cikkemben az 5+1 tipp, hogy spóroljunk a vásárláson"-ban irtam a bankkártya hatásról:

Bankkártya hatás: talán Te is észrevetted, ha készpénzzel mész vásárolni, akkor  jobban kiszámolod, hogy mire és mennyit fogsz költeni. Viszont a kártyás vásárlás elnyomja ezt a Te kis belső számológépedet és nem tervezett kiadásokat enged

 A Festipay-jel erre még rá is kontrázunk egyet, hiszen a bankkártyánkról töltjük fel a karszalagot, amivel elvileg bárhol fizethetünk a Szigeten. Festipay vagy sem, de az biztos, hogy évről évre többet költenek a látogatók a Szigeten. Az, hogy ez áremelkedés, Festipay, pénzügyi nemtörődömség vagy egyszerűen életsznvonal emelkedésnek tudható be, azt döntse el mindenki maga:

 Spórolni akarsz a vásárláson? Csatlakozz az OkosVásárló csoportunkhoz hasznos tippekért és egyszerű trükkökért! KATT IDE!

 

süti beállítások módosítása