Belebotlottunk Budapest legjobb ár-érték arányú quesadillasába

2017.máj.24.

Az egész sztori ott indult, hogy fut egy hamburgerbajnokság az interneten most május végéig, a nevezők „versenymunkái” láthatóak egy honlapon. Mi a legimpozánsabb vagy különlegesebb burgerekkel akartunk élőben farkasszemet nézni.

1_1.png 

Így tértünk be a Tompai utca Moonshiner’s-be azzal a reménnyel, hogy új impulzust kapunk a kézműves gasztróból.

Nem akartunk tucat vendégnek tűnni, akik csak a hamburger bajnokság miatt jöttek, így először egy quesadillast rendeltünk, mert nagyon szeretjük, esszük, amerre járunk. Rövid idő után érkezett meg egy 8 tekercsből álló tál, közepén friss zöldségekből álló mártogatóssal. Nem vagyunk ijedősek, de a mennyiség meglepett minket, ahogy az íze is.

2.png

Kezdjük ott, hogy a tortilla tekercsek belsejében grillezett csirkemell falatkák vannak, amiket BBQ szósszal locsoltak meg, csak úgy érzéssel. Első harapásnál az jutott eszünkbe, hogy ez mintha 2 étel lenne, 2 teljesen különböző ízvilággal. A belseje a mexikó-amerikai konyha ízeit viseli, míg a külső cheddar sajt, tejföl és lilahagyma meg egy kicsit haza hozott minket. A tortilla, friss ropogós és a 2 konyha ízeinek keveredése valami elképesztően eltalált. A mártogatós friss paradicsomból és zöldségekből, és friss zöldfűszerekből készül.  Kihagyhatatlan. Az ára 2000 forint, azonban ez 2 fős kaja és mivel a minősége kiváló, így nyugodtan jelentjük ki, hogy Budapest egyik, ha nem a legjobb quesadillasát ettük.

Jó, akkor nézzük, hogy mit tudtok még – gondoltuk, miközben a következő kaján gondolkoztunk. Rendeltünk egy a pub nevét viselő pizzát.  Házi tészta már alap manapság, szóval ez nem volt különleges, de a tésztába sütött fűszerek már igen. A feltét bőséges: mozzarella, a juhtúró, a csirkemell és a bacon kerekké tették a pikáns alap indította ízélményt. 1890 Ft, aminél van jóval olcsóbb pizza is Budapesten, mégis a fűszerezéssel és a gazdag feltéttel ennél az ételnél is többet kapunk.

 3_2.png

„Apa pipa IPA” törte a magyart a szomszéd asztalnál egy amcsi srác miután belga szűretlennel öblítette le kézműves menüjét. Van igazsága, ha már olyan pub-ban eszünk, ahol az alapanyagokat kistermelőktől, kis porciókban szerzik be, hogy mindig friss legyen a saláta és a paradicsom a hamburgerünkbe, ami helyben sütött zsömlébe, saját szósszal van nyakon öntve, akkor valóban jogos a megállapítás, hogy az étel kísérője is kézműves vagy egyszerűen csak minőségi legyen, ne valami cukrozott üdítő…

Végül eljött a hambi ideje. 8 szinten liftezhetnek fel és alá ízlelőbimbóink, fentről indulva házilag gyúrt és sütött barnasörös zsömle, sweet pickle relish mártás (mustármagos, mézes, csemegeuborkás mártás), 16 dkg gyengéd fűszerezésű marhahús pogácsa házi hamburgerszósz, csemege ubi, paradicsom, olvasztott ír vörös cheddar sajt és karamellizált hagyma, ami szintén barna sörrel készül, és saláta. A hús nem nyomja el a többi összetevő ízét, a zöldségek ropogósok, frissek.

6.png

A kóstoló csapatunkban volt egy tag, aki nem szereti a hamburgert. A hagyma, az olcsó húspogácsa és a ketchup együttes íze gyermekkora óta távol tartja a hamburgertől. Kételkedve harapott többször is a hambiba:  „ most komolyan: ez jó”.

Az általunk kóstolt Delirium Burger ára 1990 Ft.

5.png 

 

Tudjuk, ezzel nem mondunk nagyot, de a kézműves burger 100%-ban létjogosult. Persze, jó lehet a hamburger az amerikai gyors étteremláncokban is 300-500 forintért, de ezek a kaját tucat termékek, egy végtelenségig szabályozott, standardizált, költséghatékony gépezetből kipottyanó maroknyi kis szendvicsek. Aki látta az Alapító című filmet, azok értik a hátteret, hogy az étteremláncok pont az ellentétes pólust képviselik a kézműves pubokhoz képest, a vendég-mágnesen.  Vannak, akik gyorsan, minden egyes alkalommal pontosan ugyanazt szeretnék kapni, és vannak, akik adnak néhány percet, hogy a szakács meglephesse őket valami újjal. Itt a lényeg: a SZAKÁCS. Gyorsétterem = világszintű standard. Kézműves pub = Szakács + pincér. Amikor ezen a helyen is kinézett a szakács a pincérajtó ablakán, kémlelve a vendégek elégedettségét, akkor láttuk be, hogy ez az egész létjogosult, lennie kell!

Magas ár/érték aránya, rövid 5-7 perces várakozási ideje és a kiváló kistermelői alapanyagok miatt bátran ajánljuk a Moonshiner’s-t az új ízekre és jóllakásra vágyóknak.

 

A hely facebook oldala: www.facebook.com/moonshinersbp

süti beállítások módosítása