Kis kiszerelésben árulva a sós víz a világ leghatalmasabb üzlete

2017.feb.21.

Több hasonló cikkbe is belefutottunk mostanában, amiben kifejtik, hogy mekkora üzlet a bolti tengeri sós orrspray. Megmondom őszintén, hogy mi is használjuk a kislányunknál orrszívás előtt és most hogy jobban utána olvastam, elszégyeltem magam, mert simán vettük eddig a 2000 Ft/ 50ml orrsprayt, holott simán megcsinálható otthon 400x olcsóbban!!!

 salt-bolivia.jpg

Először nagyon meglepődtem, hogy nem esett le, hogy 3x hígított, tiszta tengervizet tartalmaz a spray. Több fórumon utánajártam és a facebook oldalunkon is megkérdeztem a követőinket, hogy szerintük ez használható-e. Ahogy kiderült nagyon sokan átálltak már erre a módszerre.

A bolti tengeri sós orrspray kb. 9 ezreléknyi sót tartalmaz. Harmad annyit, mint amennyire a tengervíz átlagosan sós. A másik trükk, hogy a bolti orröblítő nem utántölthető! Így vesszük meg 40 millió forintos köbméter áron a terméket.

img_0636.JPG

 

Anyagok a házi elkészítéshez

Házilag 3 hihetetlenül olcsó dolog kell elkészítéséhez: tiszta víz (desztillált), tengeri só (nem jódozott!) és egy utántölthető pumpás spray vagy cseppentős flakon. Méréshez: mérleg, ami grammra pontosan mér.

img_0645.JPG

Elkészítés

2 liter vízhez 1,8 dkg só szükséges, ami nálunk a méréskor 1 evőkanálnyi sónak felelt meg, de ne spóroljuk el először a mérést, mégiscsak a gyermekünk orrába vagy a sajátunkba fújjuk. Az oldatot addig ráztuk az üvegben, amíg a só teljesen el nem oldódott. Végeztünk egy biztonsági tesztet is: a bolti orrspray-ből fújtunk a szánkba, majd a sajáttal is és hasonló töménységű sós ízt éreztünk. Persze, ha betartjuk a pontos mérésen alapuló adagolást, akkor nem hibázhatunk.

Érdemes egyszerre csak 1-2 deci tengerisós öblítőoldatot kikeverni, az arányokat pontosan be kell tartani.

ÜGYELJÜNK A HIGIÉNIÁRA!!! 

Költségek

Utántölthető palack 600 Ft egyszeri költség; desztillált víz 200 Ft/ 2L; tengeri sós (adalék és jódmentes legyen, ezt nézzük meg a csomagoláson!) 200 Ft/kg. 2 L oldat költsége így 200 Ft víz + 4 Ft só = 204 Ft / 2L. A bolti fél decis orrspray 2000 Ft, a házi utántöltése 5 Ft!

A spray megfelelően működik, mostantól ezt használjuk. 

Alternatíva

A fiziológiás sóoldat vétele a gyógyszertárban, de ezt csak receptre adják ki. Próbáltunk sót venni a gyógyszertárban,de az is receptre megy.

Orvosi vélemények szerint a tengerisós víz orrba cseppentése hatékonyan segíti a nátha, allergia, orrdugulás kezelését.

Záró gondolat

A Wall Street farkasa című filmből jutott eszembe egy jelenet, amikor arra kéri a főszereplő az előadásra összegyűlteket, hogy adjanak el neki egy tollat. Jelen esetben valaha, valaki ezt a kérést fogalmazta meg: adja el nekem ezt a fél deci hígított tengervizet, 2000 Ft-ért! Aki ezt anno megfejtette, szerintem megérdemli az Évszázad Marketingese Díjat!

wallstreet3.jpg

Tetszett a cikk? 

Feliratkoznál hírlevelünkre? Megjelenés után azonnal küldjük Neked friss cikkeinket: ide katt! 

süti beállítások módosítása