11 fajta zselés szaloncukor tesztje

2016.dec.17.

Karácsony közeledtével úgy gondoltuk, itt az ideje egy szaloncukor tesztnek. A Túró Rudi tesztünk tapasztalata az volt, hogy mindenképp éhgyomorra kell kóstolni, mert lehetnek meglepően gyenge termékek is, amiket jóllakottan csak unottan félre löknénk, hanyagul egy szép a nagy nullát kanyarítva az értékelő lapra.

 A Túró Rudi próbánk után azt írtuk, hogy csináljátok meg Ti is, nagy buli a gyerekekkel. A szaloncukor teszt után úgy fogalmaznánk, hogy NE CSINÁLJÁTOK UTÁNNUNK! Miért? Olvassátok el az értékeléseinket, avagy egy emberkísérlet jegyzőkönyvét.

 p1020354.JPG

A teszt vakteszt volt, nem tudtuk, hogy mit kóstolunk (sokszor azt se, hogy miből lehet). Értékeltük a csoki, a zselé ízét és minőségét, valamint a kibontott szaloncukor megjelenését és állagát. Összefoglaló táblázatunk a cikk végén.

p1020338.JPG

11. helyezett: Glória trópusi

A csoki bevonat vékony és becsapás, mert minden eszünkbe jutott róla, csak az nem, hogy csoki. A zselének van íze, ami valami eddig fel nem fedezett trópusi gyümölcsé lehet, mert mi nem ismertük fel.  A gyerekek így jellemezték: FÚJJ és a cikkírót is kirázta a hideg, amikor visszaemlékezett rá. A legolcsóbb a mezőnyben, de mivel ez nem zselés szaloncukor, így egyben a legdrágább is, ha pénzt adunk érte.

p1020376.JPG

10. helyezett: Aldi kimérős 

A csoki itt is íztelen, töredezett és jellegtelen, emellett a cikória kávéra emlékeztető mellékíze van. A zselé = cukor + víz + kocsonyásító. Nem jó.

p1020384.JPG

9. helyezett: Lidl kimérős 

Ugyanaz, mint az előző, talán a zselé furcsább, olyan nem evilági. Talán ezért előzte be az Aldist.

 p1020383.JPG

 

8. Helyezett: Tesco válogatás 

Keserű a csoki és a zselé is. A csokibevonat már vastagabb, mint az előzőeké, de van ennél jobb Tescos szaloncukor a mezőnyben.

p1020377.JPG

7. helyezett: Lissé

Dekoratív, minőséget sejtető csomagolás, kb olyan, mint egy Facebook poszt, aminek az a célja, hogy rákattints, de utána valami bénaság vár rád. Itt is ez a helyzet. Valószínűleg a csomagolás többe kerül, mint a benne lévő szaloncukor. Igazándiból nem tudtunk markáns véleményt megfogalmazni, olyan semmilyen. Nem volt mellékíze, ez már elég a 7. helyhez.

p1020378.JPG

6. helyezett: Coop sajátmárkás

Egyik kóstolónknál ez lett az első. A többiek viszont a zselé ízét így jellemezték: technocol, gyógyszeríz. A csoki kemény, gusztának néz ki. Vészhelyzetre elmegy vagy ragasztani is lehet vele és lehet, hogy antibiotikum is.

p1020382.JPG

5. helyezett: Sweet-Line 

Ez volt a teszten a legátlagosabb szaloncukor. Nem túl édes, nem túl keserű. Ehető, nem tudunk róla többet mondani. A bodza és málna íz hol maradt?

p1020379.JPG

4. helyezett: Choco Garden zselés szaloncukor

Na, ez megosztotta a pontozókat, mint annak idején Kovács Koko István. A csoki nem szétesős, bár nem nyújt kiemelkedő íz élményt, közepes. A zselé viszont a mezőnyben egyedül gumicukorra emlékeztető, rugalmas, nem kocsonyás. Nem túl édes, ezt már merjük ajánlani, bár árban a 2. legdrágább és van nála olcsóbb és finomabb szaloncukor is.

p1020374.JPG

3. helyezett: Tesco kimérős

Bár erre nincs visszavételi garancia, mégis jobb minőség, mint a kicsomagolt, sajátmárkás Tescos. Gusztusos megjelenés, nem töredezett bevonat. A csoki nem világbajnok, de a magyar mezőnyben elfogadható.  A zselé nem túl édes, így egyben tekintve már jobb fajta, hiába kerül majdnem harmadába, mint a kicsomagolt testvére. 999 FT/kg ára és megfelelő minősége miatt ez a szaloncukor a tesztünk Ár-Érték győztese!

p1020385.JPG

2. helyezett: Bonbonetti zselés szaloncukor

A csokinál már érződik, hogy a cég konyít valamit a csokoládégyártáshoz, tehát nem műanyag valami. A zselé hasonlít az első helyezettére, így elmondhatjuk, hogy eszünkbe jutott gyerekkorunk zselés szaloncukra róla. Állaga is megfelelő, gusztusos kis falatok.

p1020381.JPG

1. helyezett: Szerencsi retró 

Dekoratív, kis falatkák. Kesernyés jóleső étcsoki bevonat, ízes, gyümölcsös zselé. Abszolút befutó, bár a legdrágább a mezőnyünkben. Ezzel nem hibázhatunk.

 p1020375.JPG

 zsele.PNG

 p1020373.JPG

Penny és Spar: nincs sajátmárkás zselés szaloncukruk.

A Túró rudi teszt után azt, írtuk, hogy bár nagy a minőségi különbség a rudik, közt, akkor is ehető bármelyik vészhelyzetben. A szaloncukroknál nem ajánljuk a mi tesztünk utolsó 4 helyezettjét, mert nem fogják túlzottan emelni az Ünnepek fényét!

Feliratkoznál hírlevelünkre? Megjelenés után azonnal küldjük Neked friss cikkeinket: ide katt!

süti beállítások módosítása