Családi Túró Rudi teszt

A boltokban annyi féle Túró Rudi hasonmás kapható, hogy kíváncsiak lettünk: tényleg a Pöttyös-e a legfinomabb és mennyire gagyik az olcsó Rudik. Érdemes-e a drágábbat venni? Ezért megvásároltuk a környéken kapható összes fajta túró készítményt és nekiláttunk kóstolni. Tesztalanyok: 2 felnőtt és 3 gyermek. Vakteszt volt, tehát nem tudtuk, mit kóstolunk. 3 szempont szerint pontozott mindenki, és feljegyeztük az érdekességeket is,minden rudinál. Az eredmény? Meglepő!

222_1.png

Sorrendünk szubjektív és el kell, hogy mondjam, a legkritikusabbak a gyerekek voltak. 

A választék egy képen:

1.jpg

Következzen a mi sorrendünk, amit 3 szempont alapján végzett pontozásból hoztunk ki.

1. CSOKI ÍZE

2. TÚRÓ ÍZE

3. ÁLLAG

Összesítő táblánkat a cikk végén találjátok.

 

 

12. helyezett: Mizo laktózmentes rudi

Árban a legdrágább rudi fajta: 3500 Ft/kg. A laktózmentesítés valamit elvesz a túró értékéből sajnos,mert hiába készült ez a rudi tehéntúróból, borzasztó az íze. Nálunk senkinek se ízlett, a gyerekek zokniízt éreztek (ne kérdezzétek, honnét ismerik a zokni ízét). A csoki íztelen műanyag.

mizo.jpg

 

11. helyezett: Spar laktózmentes túródesszert

Mizos kollégájához hasonló.Jellemzése: furcsa,savanykás, szilikon. Hiába tettek bele valódi túrót, az ízére nem figyeltek.

free_from.jpg

10. helyezett: Privát Maxi Natúr Desszert

Azért került a 2 laktózmentes elé,mert ennek csak egyszerűen semmilyen az íze. Nem rossz,nem is jó. Túró helyett tejalvadékból készült, de legalább ehető. Ár-érték aránya viszont ennek is gyenge: 1941 Ft/kg. Így jellemezték: savanyú túró, elment egynek, undi.

privat.jpg

9. helyezett: Pöttyös tejcsokis Túró Rudi

Valódi túróból készült,legismertebb rudink. Ízlések és pofonok, de a tejcsokis változat elég gyenge. A csoki minősége nálunk a leggyengébb osztályzatot kapta, bár védjük meg a többi étcsokis volt. Árban a Mizo Laktózmentes után a legdrágább, 3300 Ft/kg. Jellemzése: rossz, nem szeretem a tejcsokis rudit, érdekes. Ár érték arányban nálunk az egyik leggyengébb.

pottyos_tej.jpg

8. helyezett: Coop Desszert Rúd

Ismét egy sajátmárkás próbálkozás. Itt már nem voltunk egy véleményen, a család egyik fele elfogadható minőségűnek, a másik fele vészhelyzetben ehetőnek titulálta. Túróból készült, ez érződik is az ízén. Sajnos olyan krémes - édes valami, mint amivel a cukrászok trükköznek olcsó franciakrémes címszó alatt. Talán inkább a csoki, ami vastagabb az átlagnál.

coop.jpg

7. helyezett: Tesco natúr túródesszert

A teljesen átlagos rudi. A csoki finom, de könnyen törik. Tehéntúróból készült, ha kicsit savanykásabb lenne, előrébb is végezhetett volna. Árban a 3. legolcsóbb: 1522 Ft/kg.

 

tesco.jpg

6. helyezett: Spar Natúr Rudi

Kapott hideget-meleget ez is: édes gyurma, finom, nem természetes íz. A többségnek a csoki íze és a rudi állaga jött be, nem az a szétesős fajta. Árban középkategóriás.

spar_natur.jpg

5.helyezett: Spar Budget Rudi

Szerintünk az egyik legfincsibb csokival vonták be. A túró, illetve tejkészítmény középszerű, édes, krémes. Viszont ár-érték arányban ez a második legjobb rudi, 1300 Ft/kg árral.

spar.jpg

4.helyezett: Pöttyös Túró Rudi, étcsokis

A vaktesztünkön a legjobb csoki helyezést érte el a legrégebbi és eredeti Túró Rudi. A túró középszerűsége magyarázhatatlan, megengedhetetlen. Az 1990-esévek rudijához semmi köze, akkor még darabosabb volt túró és feledhetetlen volt a csoki édességét egyensúlyozó savanykásabb töltelék. A mai Túró Rudi túrója még mindig a legsavanykásabb a mezőnyben,de valahogy ez is olyan krémes, túróra nem emlékeztető valami,hogy egyáltalán nem emelkedik ki toronymagasan a mezőnyből. A 2.legdrágább rudi a piacon.

 

 

pottyos_et.jpg

3. helyezett: Oké 

A csoki kellemesen kesernyés, emlékeztetve,hogy étcsokis. A tejalvadékből készült "túró" édesebb mint a csoki, így fordított az ízhatás,mint a többi rudinál. Egyszerű, jó állagú édesség. 2400 Ft/Kg-os árarányos a minőségével.

oke.jpg

2. helyezett: Sissy natúr rudi, Penny

Az egyik legjobb csoki és túró (tejalvadék) párosítás, íze egyedi,nem műanyag. Valószínűleg a rendszeres fogyasztói képesek azonnal felismerni az árát. Túrója a legdarabosabb,emlékeztet a 20 évvel ezelőtti rudira. Kellemes csalódás, figyelembe véve az 1333 Ft/kg ár, amivel a 2.legolcsóbb a mezőnyben. 

sissy.jpg

1.helyezett: Kockás rudi

Érdekes a dolog,mert a csokija az nem nagy szám.A túrója viszont verhetetlen, a mezőny legfinomabbja. Az állaga: Kicsit keményebb csoki borítás és sűrűbb túró. Többen kérdezték,hogy ez-e a Pöttyös,megérezve a minőséget. A legjobban emlékeztet a régi rudira.

kockas.jpg

 

Ez maradt utánunk :)

2.jpg

 

Összegezve azért egyik rudi se ehetetlen (leszámítva a laktózmenteseket). Itt van az értékelésünk, zölddel jelölve a legjobb csoki/túró/állag/ár,ugyanígy pirossal a legrosszabbak:

tabla.PNG

 

A család nagyon élvezte a kóstolgatást, a gyerekek profi értékeléseket adtak és amikor visszaolvastuk,hogy ki mit írt,hatalmasakat nevettünk. Ti csináltatok már a családdal hasonló kóstolót? Nektek mi a kedvenc Ruditok?

Feliratkoznál hírlevelünkre? Megjelenés után azonnal küldjük Neked friss cikkeinket: ide katt!

 

Címkék: Túró Rudi, Tesztek