Tom Hanks: 1 szó kell a sikerhez

2016.nov.15.

Tom Hanks se volt mindig olyan ünnepelt filmsztár, ahogy már manapság ismerjük, de 30s éveiben hozott egy döntést, ami megváltoztatta az életét.

tom.png

Mint a legtöbb Hollywood-i sztár, Ő is eléggé lentről indult. Különböző showkban próbált komikusként befutni, kevés sikerrel. Saját bevallása szerint ezután jöttek felejthető filmjei, mint "Az egyik kopó másik eb". (Azért mi szerettük a nyomozót és kutyáját is)

Miután több filmben is eljátszotta az egyszerű fickó szerepét, aki nem tud dönteni – 30-es évei elején úgy érezte, eljött az idő arra, hogy kimondjon egy addig nem használt szót: NEM. Visszautasítva ezzel a korábbi, együgyű fickós filmszerepeket. 

Kisebb kihagyás után elvállalta A hiúságok máglyája című film főszerepét, amit már komolyabb teljesítménynek tartott. Ebben a filmben nyújtott játékát tulajdonítja Hanks a belépőnek a Philadelphiához vagy a Forrest Gumphoz.

„ Amire rájöttem az volt, hogy ennek a szónak a használatával végül azt a munkát fogom elvállalni, amihez kedvem van"- mondhat Hanks. „ Ha simán igent mondok, akkor csak elvégzem a munkát. Viszont, ha nemet mondok arra, amit nem akarok, akkor végül az a sztori jut el hozzám, amit valóban el akarok mesélni és az a karaktert, amit valóban el akarok játszani”

Hanks elmondta, hogy a jövőben is sokat fog dolgozni, de már nem az Egyik kopó másik eb típusú szerepekből kell válogatnia.

 

Tanulság Tom Hanks szavaiból az lehet, hogy ha mindig IGEN-t mondunk, akkor csak megfelelünk mások elvárásainak, nem a saját történetünket akarjuk megélni abban az úgy 80 évben, ami átlagosan nekünk jut.

Pénzügyileg pedig kifejezetten rossz szokás a sok igen használata, mert ez azt jelenti, elfogadod, hogy:

  • nincs olcsóbb vagy jobb választásod egy termékre, szolgáltatásra
  • nem tudsz spórolni,
  • nem tudsz magasabb fizetést elérni.

A bólogatásra ott van a klasszikus autós kellék, nekünk pedig a NEM.

source_1.gif

Tetszett a cikk? Kövesd facebook oldalunkat a friss tippekért!

 

További cikkeim:

7 tipp, hogy tízezreket spórolj a bankköltségeiden!

Nagyobb kiszerelés olcsóbb ugye? És egyéb legendák cáfolata

3 rossz döntés miatt tízereket dobunk a kukába

Téli gumi: Spóroljunk?

10 ezres tippek gázköltség csökkentésre

CSOK 10+10 csapda

150.000 Ft extra költség régi ház bontásakor

 

Tetszett a cikk! Like az oldal tetején, és osztást is köszönöm!

süti beállítások módosítása